On Catalunya

desescalada

Barcelona obre aquest divendres les platges per fer esport de sis a deu del matí

L'ajuntament obre també cinc parcs i jardins més, de manera que ja n'hi haurà 77 d'operatius

zentauroepp53345337 grafcat6120  barcelona  07 05 2020   una brigada de limpieza200507155409

zentauroepp53345337 grafcat6120 barcelona 07 05 2020 una brigada de limpieza200507155409 / Andreu Dalmau

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

L’esport torna a ser la justificació per recuperar un altre espai ciutadà clau de Barcelona, tancat i barrat des de l’estat d’alarma: les platges. L’ajuntament les obrirà a partir de demà divendres per a l’esport individual, de sis a deu del matí, però en cap cas es permetran els banys recreatius ni instal·lar-se a la sorra a prendre el sol. A més, cinc parcs i jardins més se sumen als 72 reoberts fins al moment a la capital catalana. 

El consistori, que va cancel·lar per la crisi sanitària els preparatius de la temporada de platges, així com la reparació dels danys causats pels últims temporals, ha començat, avui dijous, tasques de neteja al litoral barceloní. Són només uns primers passos per afavorir el seu ús esportiu. De fet, en cada tram de platja hi haurà dos accessos amb aquesta finalitat. En posteriors setmanes, ha explicat el regidor Eloi Badia, s’emprendran els arranjaments necessaris i el llaurat de la terra, de cara a noves fases de la desescala. 

L’ús recreatiu de les platges no es contempla fins a la fase 3 de desescalada, però Badia ha assenyalat que encara no han decidit quin tipus de «particularitats» s’hauran d’implantar aquest any per al seu funcionament.

Notícies relacionades

De moment, els usos esportius també inclouen la possibilitat de practicar surf i esports federats a la platja del Bogatell, amb prèvia autorització identificada en la Base Nàutica de la zona, de 20.00 a 23.00 hores.

Els parcs que recuperen activitat demà són els jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, del Teatre Grec, de Laribal, de Joan Brossa i de Joan Maragall, tot i que l’ajuntament recorda que els espais de joc infantils continuen tancats.