On Catalunya

LA VÍCTIMA TENIA 84 ANYS

Polèmica per la mort d'un home en una platja de Huelva

Un tuiter denuncia que no se'l va poder reanimar per falta de material a les casetes d'auxili

playa-redondela-google-maps

playa-redondela-google-maps

3
Es llegeix en minuts

Un home de 84 anys, natural de Sevilla i veí de La Palma del Condado (Huelva), va morir aquest dissabte mentre es banyava a la platja de La Redondela (Huelva) per causes que encara no han sigut precisades. El cos de l'home va ser tret de l'aigua quan es va detectar que estava immòbil dins del mar. Els equips mèdics van estar realitzant durant mitja hora massatges cardíacs per reanimar-lo però no li van poder salvar la vida. El cadàver ha sigut traslladat a l'Institut Anatòmic Forense perquè demà li facin l'autòpsia.

Si bé els serveis d'auxili van actuar amb rapidesa, el tuiter Miguel Campos va explicar el cas al cap d'unes hores. “Un home ha aparegut a la costa flotant panxa avall. L'han tret. Havia deixat de respirar”, ha tuitejat. “El socorrista ha arribat però no comptava ni amb material ni amb experiència, així que el meu pare, metge jubilat, ha començat la reanimació”, ha seguit explicant Campos, que en un altre tuit ha dit: “S'han anat alternant per fer-li el massatge durant l'estona que arribava protecció civil. Quan han arribat, sorpresa, no tenien material”.

El tuiter ha denunciat seguidament: “No ja que no portessin res específic per a ofegats, i això que cobreixen una àrea de platja de quilòmetres i quilòmetres, plena de banyistes”. I ha afegit: “¿I l'ambulància? Doncs com que ha de sortir de Lepe, que és a més que uns quants quilòmetres, ha arribat als 20/25 minuts”.

LES RETALLADES EN SANITAT

“La falta de recursos dels serveis d'emergència i la seva nul·la experiència” han sorprès tant el tuiter Miguel Campos com la resta de presents a la platja. “Així que la pròxima vegada que us parlin que les retallades no són retallades. O que els de la marea blanca estan preocupats pel seu sou...”, “intenteu fer-los entendre que les retallades ocasionen coses com: casetes d'auxili sense material de primers auxilis i ambulàncies llunyanes”, ha indicat en dos tuits.

“No sabem si es podria haver evitat, però es podria haver fet més”, s'ha lamentat Campos, que poc després ha especificat: “L'ambulància sí que tenia material, però va arribar massa tard. Van ser la caseta d'auxili i protecció civil els que tenien pocs recursos”.

Notícies relacionades

Per la seva banda, l'alcalde de la localitat, Salvador Gómez, va destacar a EFE la rapidesa amb què va actuar el personal sanitari i va lamentar que és la primera vegada que passava un fet com aquest a la platja del seu poble.

En la mateixa línia de les retallades en sanitat, Campos també ha recordat els metges que van ser ‘convidats’ a jubilar-se: “I que a professionals com el meu pare, amb experiència i encara útils, els convidin a anar-se'n abans de temps perquè surten més cars.”