On Catalunya

fires de reis

Un passeig entre parades i propostes atractives

La Fira de Reis de Montclar concentrarà demà cinquanta parades al Pla de les Alzines. Avui, Casserres també celebra fira

Una parada de dolços de la Fira de Reis, aquest Nadal.

Una parada de dolços de la Fira de Reis, aquest Nadal. / MARCELO LA FARINA

1
Es llegeix en minuts
Anna Costa

Montclar (Berguedà) és parada obligatòria per a molts durant el dia de Reis. Des de primera hora del matí, el Pla de les Alzines es comença a omplir de parades d’alimentació, artesania, antiguitats i curiositats.

El Pla de les Alzines és una plana just al costat de la carretera que condueix al poble i on es troben un conjunt d’alzines centenàries envoltades de camps d’explotacions agràries. Cada 6 de gener es transforma. La Fira de Reis de Montclar és una tradició molt arrelada, ja que a més és un esdeveniment social que provoca la trobada dels habitants del territori.

Demà, la fira concentrarà unes cinquanta parades de productes alimentaris, d’artesania, de peces de vestir, bijuteria, articles de la llar, antiguitats i eines del camp. Els visitants, a més de comprar productes, podran degustar un bon esmorzar a base de torrades amb botifarra, llom i cansalada, i allioli de codony.

La jornada inclou un circuit de motos, ja que la fira atrau nombrosos motoristes. A part dels que opten per anar a la fira amb moto, també n’hi ha que ho fan amb bicicleta o a peu. La majoria arriben amb cotxe al Pla de les Alzines, on s’habilitaran aparcaments per a l’ocasió.

Notícies relacionades

La Fira de Reis de Montclar atrau cada any centenars de visitants. I no és l’única fira que se celebra per aquestes dates a la comarca del Berguedà. Avui, com cada 5 de gener, la cita és a Casserres. Durant tot el matí, unes trenta parades ompliran el centre de la població amb productes d’alimentació i artesanals. I també tindrà protagonisme el bestiar. Aquest any hi haurà més presència del sector boví, però també hi haurà oví, cabrú i aus de corral, de diferents explotacions de la comarca. D’altra banda, no faltarà una exposició de maquinària agrícola, i un altre atractiu serà l’exhibició de talla amb motoserra.

La fira de Casserres es complementa amb activitats per als nens i les nenes, i amb sortejos per incentivar els adults a comprar a les botigues del poble. A més, els visitants també podran guanyar un pernil si participen en el sorteig del pes del vedell: "Tindrem un vedell exposat per apostar quant pesa, i el guanyador serà el que ho endevini o s’hi acosti més" ha comentat Josep Llorens, de l’organització.