On Catalunya

Escapada

Amagatalls d’artistes: la cala de Palamós on Mazoni sol anar a fer ‘reset’

El veterà creador pop sol acudir a aquest punt intermedi entre la platja del Castell i la cala Estreta per disfrutar de la visió inspiradora del mar

Amagatalls d’artistes:   la cala de Palamós on Mazoni sol anar a fer ‘reset’

Jaume Pla

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire

On Catalunya descobreix els racons secrets d’alguns dels noms més coneguts de l’escena catalana, com els músics The New Raemon, Joana Serrat i Miqui Puig o els escriptors Marta Carnicero, Laura Fernández, Jordi Puntí i Jorge Carrión.

Mazoni ha demanat un temps mort, que és una manera de dir un respir necessari. El músic de la Bisbal està endinsat, des del 2002, quan va publicar el seu debut amb la banda Holland Park, en el cicle del disc-gira-disc-gira, i vol saber com és una vida sense terminis, que és com dir de tenir més temps per anar a la cala Corbs, a Palamós, a la Costa Brava central.

"Em fascina el camí que hi ha entre la platja del Castell i la cala Estreta", ens comenta Jaume Pla per conversa telefònica. "I el meu punt preferit del passeig és la cala Corbs. Quan necessito veure el mar, és allà on em dirigeixo. Per mi és com fer un reset".

La seva història amb el lloc

Fa gairebé tres dècades, a Jaume li van comentar que la cala Estreta era molt bonica, però que no s’hi pot accedir amb cotxe, només caminant, i això sempre és prometedor. "Pel camí vaig acabar descobrint la cala Corbs, que em va sorprendre molt. En aquesta part de la Costa Brava queden poques zones sense edificar. No és habitual trobar-hi paratges verges i, a més a més, gens massificats. Espero que, amb un article com aquest, no s’acabi omplint de molta gent [riu]".

Per estar més o menys sol, l’ideal és anar-hi a l’hivern. Almenys per ara: "Si et plantes allà un dimecres de desembre, és possible que no hi hagi ningú més", assegura. "Estàs davant del mar sense ningú al teu voltant. A prop d’allà hi ha el poblat ibèric de Castell i quan el veig sempre penso el mateix: aquells homes sabien triar els llocs. És com quan vas a Empúries, que penses: caram, amb els grecs, que bé que s’ho manegaven" .

Amb el bloc a sobre (per si de cas)

Tot i que no ha compost cap cançó amb referències a la cala Corbs, sí que té algun tema sobre el mar en general. "Tinc una cançó anomenada Cap al mar. I una altra anomenada Ocean que, bé, no parla del mar Mediterrani, sinó de l’oceà, però la vaig compondre a la platja, en una altra platja". En aquesta platja de la qual parlem alguna vegada ha intentat impregnar-se de la pau regnant i troba-hi inspiració: "He anat allà amb la guitarra acústica i el bloc de notes, però no recordo que sorgís cap lletra. Això ho faig sovint; m’aturo en llocs així, a veure si surt alguna cosa. De vegades ho aconsegueixo i d’altres, no".

Notícies relacionades

Abans de l’esmentada pausa ("la prenc per tornar a fer el meu treball amb ganes"), Mazoni oferirà un parell de concerts especials: un a l’Auditori de Girona, el 26 de gener, com a part del festival Neu!, i un altre el 24 de febrer a la sala Apolo de Barcelona. Seran dos colofons a la gira de celebració dels seus 20 anys de carrera.

Si voleu buscar-lo, el trobareu, potser, a la cala Corbs. "Sobretot vull descansar. I descansar també de les xarxes. Evidentment, el treball del músic no és estressant a nivell físic, almenys no per mi. Hi deu haver gent que faci gires més intenses. Però la part més emocional de les xarxes socials, on has d’estar constantment reclamant l’atenció del públic i sempre de bon humor, acaba sent esgotador. Tinc ganes de xapar Instagram fins que torni [riu]".