On Catalunya

Un passeig i el que sorgeixi

Ruta de bars per lligar a Barcelona / MAPA

Si prefereixiu fer ‘match’ en una barra que en pantalla i flirtejar cara a cara, aquesta és la vostra ruta per no celebrar Sant Valentí sol

Ruta de bars per lligar a Barcelona / MAPA
3
Es llegeix en minuts
Albert Fernández

És cap de setmana, hi ha ganes de lligar i no hi ha ‘app’ que apagui el foc. Toca deslliurar-se del swipeig inert i aquest cim modern del ‘tedium vitae’, els xats de Tinder. Avui sortiu al carrer a seduir nacions. 

Comença amb classe, penseu. Amagat en un carreronet de Gràcia, Gopnik (Vallfogona, 23) és l’escenari ideal per a un coqueteig subtil. Aquesta cocteleria eslava desplega calidesa entre les estretors de la seva barra i aquests elegants sofàs. Sondegeu les cares banyades en neó i la carta en ciríl·lic. Un xarrup de poció de poma i vodka. Us perdeu en el corrent de mirades elèctriques. La cosa es posa més calenta que la crisi de Crimea. Si aquest somriure que us tornen és promesa d’alguna cosa, heu triomfat. Si considereu que encara és aviat, podeu entregar-vos a la gresca de la plaça del Raspall, on qualsevol tarda és un festival. És fàcil afegir-se a les ballarugues trap que sonen des d’algun mòbil i barrejar-se entre birres amb la parròquia de La Barraqueta (Tordera, 28). Com que és l’hora bona, decideixes seguir la teva ruta. 

Creuant l’Eixample us deixeu portar pel vòrtex espaterrant de Priscilla Café (Consell de Cent, 273). Una copa en aquest bigarrat drag queen bar assegura fantasia, xou i ambientàs. Canteu línia al seu famós bingo, però us quedeu sense premi, així que passeu de pantalla baixant cantussejant a la plaça de la Universitat. Aquí es multipliquen les opcions. Podeu sortir a Candy Darling (Gran Via de les Corts Catalanes, 586): bé de salseig queer i burlesque. És el moment de seduir el personal amb la coreografia de moda. No, no la de Rigoberta Bandini; la de la cançó de crèdits d’‘El Pacificador'. Una altra idea és aplicar-vos en el vell truc de demanar foc per conversar a les bullicioses terrasses del Bar Estudiantil (Gran Via de les Corts Catalanes, 592) o Cerveseria Universitat (plaça de la Universitat, 11). També podeu buscar un amor de pupitre a la Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 585). Ah, quina màgia deixar una nota a la taula del costat en aquesta biblioteca de pel·li de Harry Potter.

A partir d’aquí, la idea és perdre’s pel Raval. Però abans, una desviació privilegiada al nou local de la zona, The Fauna Crew (Villarroel, 23). Aquest fascinant pub d’aires urban, carta vegana i dj diari es presta a un bon beure i el que sorgeixi. Travesseu el mural gegant animal i pugeu a la saleta de dalt entre batecs d’electrofunk. Brindeu distretament i doneu la vostra contrasenya de Filmin a la diva del lloc. Però no sembla que convidi a veure una pel·li a casa seva.

Pubs, postureig i grans ‘looks’ 

Decidiu provar sort en l’altra sensació del moment, Lucky Schmuck (Joaquín Costa, 36). El rètol groc de fora apel·la a hores i finals feliços. El tercer bar de l’imperi Schmuck és un caldo de cultiu per a la seducció. Hi ha de tot: karaoke, birres artesanes, una bola de disco i molt caparró girat. Amb la pinta a la mà i l’indie-rock retronant, la confiança puja. Busqueu lloc entre les noies radiants i aquests adorables ‘boomers’ amb gorra. Se us asseu al costat la rossa juganera, el hípster no para de fer-vos repassades: la tensió sexual creix. Us maregeu, decidiu sortir. 

Notícies relacionades

És fàcil perdre’s al corredor de pubs, postureig i grans looks de Joaquín Costa, un cor de la gresca que es remata a la zona de la plaça del Macba. Però decidiu buscar presa en el safari kitsch de Madame Jasmine (Rambla del Raval, 22). Us entra l’energia i sense pensar-ho poseu morrets de Rosalía per xiuxiuejar al vostre ‘crush’ allò de «‘te quiero ride, como a mi bike’». Encara sentiu les rialles quan fugiu Rambla del Raval avall. 

La nit avança sense que puguis fer res. Només us queda buscar un desenllaç oceànic a tant corrent sensual. Arribeu a la Barceloneta i us entregueu a la gresca del Bar Leo (Sant Carles, 34), temple ancestral del lligar. Sense saber com, acabeu ballant un ‘zapateado’ a la sorra. És el vostre moment. S’acosta. El vas de plàstic, el piti al llavi, el vostre anglès xampurrejat, la remenada de platja, la brisa, aquesta melena. La lluna contemplant-vos. Ara o mai. Triomfareu. I si no, sempre us quedarà el mar, el mar.