On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

Concerts a preus populars al Castell

El cicle Sala Barcelona ofereix música a l’aire lliure a Montjuïc

Concerts a preus populars al Castell

CARLES RODRÍGUEZ

6
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

L’estiu passat la majoria de concerts van haver de ser suspesos per motius sanitaris. Un dels pocs que es van poder celebrar va ser el cicle Sala Barcelona que torna a tenir lloc al Pati d’Armes del Castell de Montjuïc,de dijous a diumenge a les 21 hores, amb un aforament reduït a 400 persones i un preu assequible que oscil·la entre els 10 i els 18 euros. Cada actuació anirà precedida per la sessió d’un DJ, que amenitzarà l’espera. Aquesta iniciativa pretén contribuir a difondre la música en directe en un moment en què la majoria de les sales continuen vivint una situació crítica. Es compliran totes les mesures de prevenció necessàries per garantir la seguretat dels assistents i hi haurà servei de bar i una oferta gastronòmica proposada per diferents bars i restaurants del barri de Poble-sec.

Del metal a les cantautores

Rockzone DJ obrirà el foc aquesta nit per seguir amb Meinstein, una banda tribut que rendeix homenatge als alemanys Rammstein, els exponents més importants del metal industrial. El grup intenta replicar les seves cançons i els seus espectacles fins al mínim detall. Tenen un repertori d’unes 40 cançons que intenten reproduir amb la màxima fidelitat perquè disfrutem d’una vetllada amb el millor hard rock. Un grup barceloní format per sis músics fa gairebé una dècada que passeja pel país els grans èxits de Till Lindemann i companyia.

La jornada de dijous que ve (dia 12) s’iniciarà amb DJ Zonzo per continuar amb Dani, una noia de Vigo de 23 anys que van irrompre en el panorama musical amb el seu àlbum de debut, Veinte, en què va demostrar el seu talent per portar el pop contemporani pels camins més vellutats i intimistes, amb sensibilitat, emoció i lletres que van directament al cor. Ens presentarà el seu Me da igual, un nou mig temps d’electrònica en què explora les amargors d’una ruptura. Completarà el programa Yudi Saint X, que ofereix pop amb sons onírics, melodies enganxoses i idees desenraonades. La millor mostra és el seu últim treball, Selva, en què s’interroga a si mateixa mentre recorre un camí ple de pors, inseguretats i victimismes.

Música independent i Euskadi

El divendres 13 arriba Oniria Sister DJ com a preàmbul als dos artistes de la nit. Axolotes Mexicanos és un grup de culte que acaba de presentar el seu tercer disc, :3 (dos punts, tres) en què mostren les seves influències del pop punk i l’hiperpop amb un gran sentit de les melodies de l’indie pop i fins i tot detalls de les bandes sonores del manga japonès. Parlen del primer amor, la primera ruptura, els ‘botellons’ al parc, la cultura pop, l’anime nipó o del pas de l’adolescència a la vida d’adult. Música jove més actual que mai. Tancarà la jornada el grup femení Rombo. Són tres amigues que canten i es reparteixen els instruments: Clara Molins (guitarra), Montse Martín (baix) i Núria Curran (teclats). Presentaran el seu segon disc, amb un títol més que definitori: Clara Montse Núria. Està compost per vuit cançons de pop independent amb boniques harmonies, lluminoses i nostàlgiques, centrades en l’amor i en com deixar d’estimar. El seu missatge és que la millor manera de combatre les tristeses i les absències és mitjançant l’amistat, com la que tenen entre elles.

Legoteque DJ donarà inici al muntatge de dissabte 14, en què veurem Niña Coyote eta Chico Tornado, un power duo de rock desèrtic del País Basc format per Ursula Strong (bateria) i Koldo Soret (guitarra i veu) que ens presentaran el seu nou treball, AitzStar. Aquest tercer disc juga amb els paisatges stoner i les intensitats dels anys 70 amb ritmes contagiosament pesants i esgarips que ens transporten al segle XXI. En escena són molt intensos i s’atreveixen amb els terrenys fronterers i els psicodèlics. Completaran la nit Pinpilinpussies, un duo basc-català format per l’Ane i la Raquel, que presenta el seu primer elapé, Fuerza 3 i és que, en directe, són un autèntic terratrèmol. Està compost per nou cançons en què expliquen les seves emocions i vivències utilitzant el pop i el punk passant pel garage. Defineixen la seva música com a «rotllo Lo-Fi, amb una mica de Sleater-Kinney, una mica de Bikini Kill, però més chill. Afegeix-li una mica de Courtney Barnett. Garage-pop amb actitud postpunk. Cançons per fer pogos amb alguna balada. So cru i tal».

De les emocions a les versions

La setmana es tancarà el diumenge 15 amb DJ Shak als comandaments dels plats. Nueve Desconocidos agafa el seu nom d’una societat secreta formada fa més de 2.000 anys a l’Índia per nou ments brillants que havien de preservar els coneixements de la humanitat. Aquest és el nom artístic que va escollir per al seu projecte el jove músic mexicà Ares Negrete, descendent del cèlebre Jorge Negrete. Compon, escriu, interpreta, grava i barreja cançons sobre la seguretat, la pau, el temor o el desassossec, amb sons postpunks, new wave, cold wave i dark wave des de finals del segle XX al pop del XXI. El seu segon single, Preguntas, el va gravar amb l’altre convidat de la nit, el grup El Último Vecino, la banda de Gerard Alegre Dória. La seva música està influïda per New Order o The Cure i és un dels grans representants de l’escena indie, i combina el tecnopop amb la new wave, els sons dels 80 o el synth pop melancòlic. Les seves lletres intenten transmetre emocions, però sempre a través de la senzillesa,

Notícies relacionades

DJ Buffetlibre serà l’encarregat d’animar la sessió del dijous 19, en què tindrem un únic concert, el del cantautor amb ànima punk Joan Colomo, amb La Radiofórmula, acompanyat per Xavier Garcia i Guillem Caballero. La seva és una selecció imparable de grans èxits d’ahir, d’avui i de sempre que els músics passen per la seva batedora màgica i que es converteixen en popurris infinits que s’estiren, s’encongeixen i es tornen a estirar, humor, èxtasi i ballarugues desenfrenades. En el seu repertori caben Sabrina, Camela, Los Chichos, Raffaella Carrà, Beyoncé, Hombres G, Mecano, Shakira, Kiss, Estopa, Makino de la Buena, Jeanette, Rihanna, Celtas Cortos, Gala, Spice Girls, Bee Gees, Rocío Jurado, Daft Punk, Bon Jovi, Roxette i molts més. Un esbojarrat concert per deixar-se sorprendre.

Pop elèctric i punk

I l’endemà (divendres 20) després del preàmbul de DJ Albita Meteor arribarà Futuro Terror amb el seu nou disc, Sangre, en què la vocació i la cruesa elèctrica i urgent marca de la casa es fusionen com mai. És el seu àlbum més melòdic i també el més pop, que es mou entre les fronteres del pop elèctric, el garage ultramelòdic, el relat apocalíptic i el postpunk lluminós. Per satisfer tota mena de públics aquest treball està disponible tant en vinil com en CD i en una edició limitada en format casset. Completa la jornada Algara, una banda de Barcelona que no té clar com etiquetar-se, si punk, postpunk o, simplement sorollista. En els seus concerts sorprenen amb descàrregues i distorsions esquitxats amb lletres que parlen d’algoritmes, producció, lluita de classes i dominació. Una cosa així podem descobrir al seu últim disc de títol interminable: Una cosa más sin sentido alguno usada para hacer rico al mismo de siempre. Els concerts continuaran omplint de música i vida el Castell en les últimes setmanes d’agost, i els repassarem en nou reportatge a mitjans de mes.

‘Sala Barcelona 2021’

¿On?  Castell de Montjuïc (carretera de Montjuïc, 66).

¿Quan?  de dijous a diumenge, a les 21 hores. Fins al 29 d’agost.

Preu:  de 10 a 18 euros.

Més informació:  Sala Barcelona