On Catalunya

Agafa pa i suca

Els còctels amb pisco s’apoderen de la Barcelona més ‘cool’

Els còctels amb pisco s’apoderen de la Barcelona més ‘cool’

Instagram

1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Compte amb el pisco, gent. El pisco no avisa. No s’anuncia. Només quan estàs ballant ‘Pepas’ de Farruko pujat a una cadira, t’adones que t’ha colpejat. Les meves visites a restaurants peruans solen acabar en borratxeres al més pur estil Ernest de Hannover. Adoro el Dry Martini, el còctel més rotund que conec, millor que el neuralitzador de ‘Men in black’. Però confesso que, en l’altre extrem, l’amabilitat gustativa i la facilitat dels còctels amb pisco em fan perdre també la xaveta. 

El pisco sotmès a la mixologia té la virtut d’entrar-te ben suau a l’organisme, no se’t regira i pica de peus com altres destil·lats, no t’escup foc a les temples, no incorre en la pastositat d’una ingesta indiscriminada de whisky o ginebra. Això sí, quan demanes el tercer, el globus ja és catedralici. 

Còctels amb misteri

Notícies relacionades

Disparo aquesta reflexió després de banyar-me als còctels amb pisco del nou Coya (plaça de la Rosa dels Vents), un sumptuós restaurant peruà amb seu a l’hotel W que demana a crits posar-se de moda. La cuina és espectacular, però molt ull amb el seu bar. Té un dels millors apartats de còctels amb pisco que he tastat. Fins i tot disposa d’un altre apartat dedicat només a piscos macerats a la casa

Recordo quan es va posar de moda el Pisco Sour, abans de la pandèmia. Els ‘bartenders’ els feien amb les orelles. Es va produir certa sensació de fàstic i rebuig entre els ‘entesos’. Potser per això, els millors que he tastat no procedeixen de cocteleries, sinó de restaurants peruans. Perquè als de Coya hi sumo els de Yakumanka (València, 207) i Leche de Tigre (Casanova, 262), cuines d’alts vols que els posen el mateix amor a les seves begudes que als seus cebiches. Restaurants on diràs: «Només un i a casa» sabent que acabaràs disfressat de la Pantera Rosa en un karaoke clandestí a les set i pisco del matí.