On Catalunya

Agafa pa i suca

La nova moda gastro: cafè amb ou, per Òscar Broc

Té el seu origen al Cafè Giàng de Hanoi: tasses de cafè amb rovell d’ou

La nova moda gastro: cafè amb ou, per Òscar Broc
1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Faig una volta per Instagram i al compte de @barcelonaeats descobreixo l’existència del cafè amb ou. No cal donar-hi més voltes: és un cafè amb rovell d’ou (i llet condensada). Una creació impossible que, segons la gent que l’ha provat, t’obre la porta a una nova galàxia cafetera de cremositat i dolçor.

Gràcies al ‘post’, m’assabento que aquest atrevit combo té el seu origen al Cafè Giàng de Hanoi, un local que segueix obert i alimenta els vietnamites amb el seu calòric beuratge. Continuo indagant i em perdo en un oceà de vídeos, receptes i imatges de tasses de cafè amb ou. I m’enamoro de la seva densa capa d’espuma groguenca. Té bona pinta, sembla més cremós que l’espuma d’afaitar, és l’unicorn dels cafès. El desig ja és irrefrenable. Al cap de mitja hora, només penso a sortir al carrer i enviar-me'n un coll avall... ¡però no trobo cap lloc a la ciutat que el serveixi (música trista de piano).  

Notícies relacionades

Barcelona, ¿què et passa? ¿On són els coffee shops de cafès amb ou? De vegades no reconec aquesta ciutat. Fa temps que hem creuat el llindar dels cafès d’especialitat i els curcuma latte, per això em sorprèn que cap ‘entrepreneur’ amb sabatilles Veja hagi apostat fortament per l’egg coffee (sí, en anglès mola més). Diantre, aquesta beguda ho té tot per convertir-se en la nova moda gastro. És instagramejable, exòtica, ‘cool’ ... 

Cafè amb ou escumat

Confio que els barcelonins sapiguem esmenar l’error. De fet, amb la quantitat de genis que tenim en aquesta ciutat, em jugo el perruquí que el 2023 veurem per tot arreu no només egg coffes, sinó variants flipades de cuina canalla que faran plorar desconsoladament la meitat de la població de Hanoi. Cafè amb ou escumat, com si ho veiés.