On Catalunya
Agafa pa i suca
El restaurant de Barcelona que tothom recomana, per Òscar Broc
És una casa de menjars d’aura llegendària. Un espai que convenç ‘foodies’, crítics i gastrònoms de la vella escola per igual

barcelona/restauranteBroc.jpg
He anat a incomptables restaurants de Barcelona al llarg dels anys, pocs em falten per conèixer, però per alguna raó que no arribo a comprendre no havia anat mai a casa Mari i Rufo (Freixures, 11), just al costat del mercat de Santa Caterina. Mari i Rufo és un d’aquests restaurants que tothom et recomana, un espai que convenç ‘foodies’, crítics i gastrònoms de la vella escola per igual, una institució que no necessita l’ajuda d’agències de premsa per triomfar, en té prou amb alimentar el boca-orella gràcies a la seva aura llegendària. La meva primera vegada, sí, i la pregunta que m’assalta des d’aleshores: ¿per què havia trigat tant a visitar un lloc tan especial?
Caos i gresca
Notícies relacionadesEn aquests temps de restaurants-espectacle, barres de sushi per a pijos i platets instagramejables, Mari i Rufo és un element punk que es resisteix a encaixar en els nous temps. És impossible no estimar-lo. Gran part del seu encant rau en la seva al·lèrgia a canviar i en l’espectacle auditiu que també ofereix el seu equip. La planxa rugeix durant tot el servei, la sala interior és tan sorollosa que has d’esgargamellar-te per demanar-li el pa al teu company, les cadires i les taules no són precisament de disseny... És una casa de menjars atropellada, caòtica i meravellosa en la qual qualsevol penúria és poca amb tal de vibrar amb les seves increïbles safates de marisc i peix.
Sí als restaurants sorollosos. Sí al caos i a la gresca. Sí als llocs que anteposen el producte i la qualitat humana als tartars de tonyina amb alvocat i a l’«hola, nois». Sí al producte de veritat, sense milongues. Sí a l’autenticitat per sobre de tot. Ho agrairàs: posa un Mari i Rufo a la teva vida, tot i que sigui tard com és el meu cas.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Ciència espacial Telescopis de tot el món observen l’arribada d’un gegantí objecte interestel·lar al nostre Sistema Solar
- Investigació en marxa Una desena d’afectats per càncer denuncien la fàbrica de Tenneco a Badalona: «Ho fem pels nostres fills»
- Habitatge turístic Multes de fins a mig milió d’euros per als propietaris d’habitatges que no realitzin aquest tràmit
- Òbit Qui era Diogo Jota, el jugador del Liverpool mort en un accident de trànsit a Zamora
- Servei al límit "¿Per què no surt el meu tren?" Així controla Rodalies les incidències des del seu Centre de Gestió
- Directius Mor l’exdirector de Port Aventura i Riu Hotels, l’empresari mallorquí Lluís Rullan Colom
- Mor Michael Madsen, actor de 'Kill Bill' i 'Reservoir Dogs', als 67 anys
- Ocupacions d'estiu De provador de platges a tastador de gelats: les ocupacions més singulars de la temporada d'estiu
- Incidències Un transformador que fon fusibles deixa més d’una setmana sense llum unes 160 llars i comerços de Barcelona
- Trama Koldo Ministres amb seient a Ferraz donen per fet una «reestructuració» en el PSOE «no només limitada a Organització»