On Catalunya
Agafa pa i suca
El restaurant de Barcelona que tothom recomana, per Òscar Broc
És una casa de menjars d’aura llegendària. Un espai que convenç ‘foodies’, crítics i gastrònoms de la vella escola per igual
barcelona/restauranteBroc.jpg
He anat a incomptables restaurants de Barcelona al llarg dels anys, pocs em falten per conèixer, però per alguna raó que no arribo a comprendre no havia anat mai a casa Mari i Rufo (Freixures, 11), just al costat del mercat de Santa Caterina. Mari i Rufo és un d’aquests restaurants que tothom et recomana, un espai que convenç ‘foodies’, crítics i gastrònoms de la vella escola per igual, una institució que no necessita l’ajuda d’agències de premsa per triomfar, en té prou amb alimentar el boca-orella gràcies a la seva aura llegendària. La meva primera vegada, sí, i la pregunta que m’assalta des d’aleshores: ¿per què havia trigat tant a visitar un lloc tan especial?
Caos i gresca
Notícies relacionadesEn aquests temps de restaurants-espectacle, barres de sushi per a pijos i platets instagramejables, Mari i Rufo és un element punk que es resisteix a encaixar en els nous temps. És impossible no estimar-lo. Gran part del seu encant rau en la seva al·lèrgia a canviar i en l’espectacle auditiu que també ofereix el seu equip. La planxa rugeix durant tot el servei, la sala interior és tan sorollosa que has d’esgargamellar-te per demanar-li el pa al teu company, les cadires i les taules no són precisament de disseny... És una casa de menjars atropellada, caòtica i meravellosa en la qual qualsevol penúria és poca amb tal de vibrar amb les seves increïbles safates de marisc i peix.
Sí als restaurants sorollosos. Sí al caos i a la gresca. Sí als llocs que anteposen el producte i la qualitat humana als tartars de tonyina amb alvocat i a l’«hola, nois». Sí al producte de veritat, sense milongues. Sí a l’autenticitat per sobre de tot. Ho agrairàs: posa un Mari i Rufo a la teva vida, tot i que sigui tard com és el meu cas.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- Previsió meteorològica El Nadal arribarà amb pluges, nevades i molt fred a Catalunya: aquestes són les previsions per a les pròximes setmanes
- L’Hospitalet Illa i Quirós firmen el soterrament de la Granvia
- La duresa d’una malaltia El pitjor moment en la vida de Jordi Cruyff
- LA PRESSIÓ FISCAL Un veí de Collbató aconsegueix que li retornin diners de la taxa de residus
- CAS SEPI El jutge deixa lliure Leire Díez, l’expresident de la SEPI i el ‘soci’ de Cerdán al no demanar la fiscal el seu ingrés a la presó
- Obituari Mor l’exdirectiu del Barça Gabriel Masfurroll
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- Condemna històrica del Suprem El futur de García Ortiz: una petició de nul·litat i la incògnita de la seva continuïtat en la carrera
- Gestió de la salut pública El 60% d’infeccions emergents tenen origen animal: «Els veterinaris som clau en les crisis sanitàries»
