On Catalunya
Bo i fresquet
Tres gelateries per fer les últimes llepades a l'estiu
La línia 'slow food' de Delacrem, l'aposta 'zero waste' de Bodevici i les creacions exòtiques de Selvática són tres bones opcions per acomiadar la canícula
delacrem /
Compte, que l’estiu no s’ha acabat, encara que el fred ens hagi refrescat aquests últims dies. Però com que li falta poc, et proposem tres gelateries on gaudir les últimes llepades a la calor.
Delacrem (Enric Granados, 15 i passeig de Sant Joan, 59) fa uns gelats artesans i sovint creatius que són una meravella. No és notícia. Sí que ho és que, a més d’haver fet 10 anys, el mestre Massimo Pignata ha creat una línia anomenada Delaterra, amb creacions que s’elaboren amb productes de proximitat i ecològics. ‘Slow food’ fred fred amb propostes com el gelat vegà de xocolata amb cervesa de castanya del Montseny (porta garrofa local en lloc de xocolata); els gelats de meló blanc de l’Alt Penedès amb iogurt del Bages i menta i el de pi silvestre del Montseny; els sorbets de remolatxa de l’Ordal amb fruits vermells, i el de préssec d’aigua de l’Ordal.
Sense residus
Notícies relacionadesUna altra bona opció, sobretot per als més conscienciats amb el medi ambient, és Bodevici (Torrijos, 21), la primera gelateria ‘eco’ de Barcelona on no podràs tirar res a la paperera perquè no hi ha paper, cartró ni plàstic per llançar. Després de nou anys obert, s’ha convertit en la primera gelateria ‘zero waste’ (sense residus) d’Europa gràcies a una campanya de ‘crowfounding’. Tot és reutilitzable, excepte els seus gelats de mil i un colors i gustos: terrines comestibles, vasos de bambú reutilitzables, envasos de vidre (el pots portar tu de casa) per a l’orxata, tovallons de cotó...
I també a Gràcia és recomanable una «viatge» a Selvática (Martínez de la Rosa, 65), amb creacions a l’estil italià, artesanes, naturals i de temporada que canvien diàriament. Hi ha gustos clàssics i combinacions amb ingredients de tot el món, especialment tropicals, ja que la cap, Natalia Ramírez, és colombiana i combina els seus coneixements sobre fruites, espècies i ingredients exòtics amb el que va aprendre a la Carpigiani Gelato University i a Espai Sucre.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- família Itàlia dona la raó a Juana Rivas després de separar els seus fills
- Marta Carmona: "Col·locar un futbolí en una oficina per desestressar és una burla"
- El Malecón El Barça es fa trampes
- El PSOE frena el debat sobre Sánchez mentre s’escampa la idea que dimitirà
- Cotitzacions La Seguretat Social enviarà aquesta carta a milions d’espanyols
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Sorteig de la Grossa de Sant Jordi 2023, en directe
- Sorprenent La raó per la qual es posa llorer en una ampolla a sota del llit: allunya múltiples éssers vius
- Trucs El sorprenent efecte de ficar un imant al rentaplats
- Campanya de la renda ¿Com fer la declaració de la renda d’una persona morta?