On Catalunya
NOVA CREACIÓ DEL MORITZ BEER LAB
Un homenatge al barri de Sant Antoni en forma de cervesa
La companyia cervesera i Barna-Brew presenten la Sant Antoni Tripel, d'alta fermentació i llevat de monestir
santantonim
El paper que juga Sant Antoni en el futur de Barcelona és molt més important del que pugui semblar sobre el mapa. Amb el seu flamant mercat i alguns carrers convertits en focus de totes les tendències, pot córrer la mateixa sort que altres zones de la ciutat convertides en un escenari turístic asèptic i globalitzat. Però, malgrat tot, el barri resisteix gràcies al seu caràcter associatiu, combatiu, alegre i cívic. Així que no hi ha dubte, Sant Antoni es mereixia la seva pròpia cervesa, i d’això se n’han encarregat dos veïns il·lustres: Moritz i els elaboradors artesans de Barna-Brew.
Fruit d’aquesta col·laboració ha sorgit La Sant Antoni, nova creació de temporada del Moritz Beer Lab i inspirada en les cerveses d’abadia belgues, que van donar origen a l’actual estil Tripel. Fent honor al nom de la varietat, el número tres té una gran importància en el procés d’elaboració. Ha sigut cocreada per tres mestres cervesers utilitzant autèntic llevat de monestir i utilitzant tres cereals diferents –malta d’ordi, malta de blat i flocs de civada–, tres llúpols –Nugget, Cascade i Saaz– i tres espècies afegides –pebre rosa, llavors de coriandre i pell de taronja–.
Notícies relacionadesEl número tres, a més, té molt a veure amb el barri. Per comprovar-ho, només fa falta obrir una llista de carrers per advertir la seva forma triangular, amb les rondes, el Paral·lel i la Gran Via exercint de fronteres. Un homenatge geomètric.
Aromes sorprenents
El resultat és una cervesa d’alta fermentació, el llevat de la qual aporta aromes de prunes i cireres. Juntament amb les espècies afegides, es configura un perfil aromàtic sorprenent, que barreja les sensacions afruitades amb les especiades. El seu cos fa sensació de sedositat i volum, com si omplís tota la boca, donant pas a un sabor persistent amb una lleugera amargor i una sensació de calor en boca procedent del picant. Una cervesa intensa que marida bé amb embotits, un ’steak tartar’ o una coca de recapta.
- família Itàlia dona la raó a Juana Rivas després de separar els seus fills
- El Malecón El Barça es fa trampes
- Política i moda ¿Val la pena?
- Actualització de la declaració de béns Surten a llum els diners que Pedro Sánchez té al banc
- Marta Carmona: "Col·locar un futbolí en una oficina per desestressar és una burla"
- Sorprenent La raó per la qual es posa llorer en una ampolla a sota del llit: allunya múltiples éssers vius
- Trucs El sorprenent efecte de ficar un imant al rentaplats
- Campanya de la renda ¿Com fer la declaració de la renda d’una persona morta?
- Calendari La Seguretat Social ho avisa: canvia la data de la paga extra de l’estiu dels pensionistes >>
- ¿Com modificar l’esborrany de la renda 2021?