On Catalunya

OLÈ LES TEVES TAPES

6 bons restaurants andalusos a Barcelona

On menjar plats típics de la cuina del sud i disfrutar de cartes seductores

nmartorell37870975 barcelona 30 3 2017 dsitritos para la pagina de miguel sen  180228140022

nmartorell37870975 barcelona 30 3 2017 dsitritos para la pagina de miguel sen 180228140022 / Cesar Cid

1
Es llegeix en minuts
Núria Martorell
Núria Martorell

Periodista

ver +

1. QUILLO

Rec Comtal, 2. Fusió de cuina andalusa i catalana al Born. A la carta triomfen el caçó en adob i la truita de gambetes (recepta de Los del RíoLos del Río, després que el duo la improvisés al mateix restaurant durant l'entrevista que li va fer 'On Barcelona'.)

2. PALO CORTAO

Nou de la Rambla, 146. El nom l'agafen prestat d'un olorós de Jerez. Els peixos fregits i els llardons són fenomenals. Serveixen els entrants a pes i sobre paper (¡bravo la cecina!).

3. SOL Y SOMBRA

Rambla del Raval, 39. Està al costat del restaurant Suculent. Decorat en vermell passió, serveix bones tapes per degustar a la barra amb finos i rumba en directe (el local és petit, i el menjar, suculent). Des de la seva reinvenció, també és una cocteleria.

4. SEÑORITO

Manso, 54. Presumeixen d'una proposta gastrocanalla i de la seva selecció de vins finos. Ens agraden les seves fregitel·les, així com el seu marisc cuit. Señorito: cuina andalusa, a càrrec de... un paraguaià (Ever Cubilla) i una russa (Olesya Kuznetsova).

5. LA CHANA

Notícies relacionades

Poeta Cabanyes, 8. Et semblarà que ets al barri mariner de Sanlúcar de Barrameda. ¡Què bons el 'salmorejo' i les patates amb melva! A sobre la barra, un peix de fusta pintat per l'artista Carmela Maraques deixa clar, això sí, que la seva especialitat és el peixet fregit.

6. CAÑETE

De la Unió, 17. Altes tapes al Raval (a pocs metres del Liceu). Combina barra i estovalles. Cuiden la matèria primera (així com el comerç de proximitat) i bé que es nota. Deixa't sorprendre pels seus deliciosos 'bollos preñaos' (farcits de xistorra).