On Catalunya
GURMETITZATS
Calamar i 'teriyaki'
¿On s'estableix la frontera del que és propi i aliè?
Vaig guiar un equip d'una televisió coreana per la Boqueria. Vam esmorzar a la barra de Quim Márquez, atesos pel seu fill Yuri. El periodista va preguntar què era local i què no i què modern i què antic. Uf, difícil. ¿On s'estableix la frontera del que és propi i aliè quan el territori és ple de camins i passos?
Va tastar els rovellons, la cua de vaca, les carxofes, les gambes amb allada, les mandonguilles guisades. I llavors van arribar els calamars farcits amb carn de porc, gambes, bolets i ¡salsa 'teriyaki'! L'element japonès estava tan ben integrat que en un tast a cegues hauria passat per guisat d'àvia. ¿Ho era? ¿El 'teriyaki' era amaniment o identitat? ¿Ho debatem?
Temes:
- Exclusiva Vilaplana va ensenyar un vídeo d’Utiel inundat a Mazón a El Ventorro a les 17.40 hores el 29-O
- Castells Els Castellers de Vilafranca signen la millor diada de la història dels castells en un Tots Sants descomunal
- La periodista que va dinar amb Mazón el dia de la DANA, ingressada a l’hospital després de patir una crisi
- Efectes de la hiperpaternitat Els pares helicòpter arriben a la universitat: «Venen a demanar explicacions sobre les notes»
- PATRIMONI La Sagrada Família ja és l’església més alta del món
- Lliga F Un bon Espanyol cau amb dignitat contra el Reial Madrid
- TENNIS Sinner destrossa Zverev i lluitarà avui pel número u
- ACTUALITAT BLAUGRANA "Sempre ajudaré i protegiré Lamine Yamal", diu Flick
- LA TEMPORADA BLANC-I-BLAVA Un Espanyol en ratxa vol tornar a guanyar a Vitòria
- Segona vida (19) / MARCOS SENNA Marcos Senna, exjugador: "Els immigrants que venen a fer el mal perjudiquen els que venim a integrar-nos"
