On Catalunya
GURMETITZATS
Calamar i 'teriyaki'
¿On s'estableix la frontera del que és propi i aliè?
Vaig guiar un equip d'una televisió coreana per la Boqueria. Vam esmorzar a la barra de Quim Márquez, atesos pel seu fill Yuri. El periodista va preguntar què era local i què no i què modern i què antic. Uf, difícil. ¿On s'estableix la frontera del que és propi i aliè quan el territori és ple de camins i passos?
Va tastar els rovellons, la cua de vaca, les carxofes, les gambes amb allada, les mandonguilles guisades. I llavors van arribar els calamars farcits amb carn de porc, gambes, bolets i ¡salsa 'teriyaki'! L'element japonès estava tan ben integrat que en un tast a cegues hauria passat per guisat d'àvia. ¿Ho era? ¿El 'teriyaki' era amaniment o identitat? ¿Ho debatem?
Temes:
- «Vam mirar de treure els nostres diners però ja no va ser possible» Unes 30 famílies de Tarragona i Barcelona denuncien una «estafa» de dos milions d’euros a càrrec d’un grup inversor
- Religió L’escàndol de les religioses intervingudes amenaça el ‘boom’ dels retirs secrets
- Consells científics El cervell necessita entre 8 i 14 dies per desconnectar per vacances: «Descansar no és un caprici, és una necessitat psíquica»
- Accident a Mallorca Mor l’exvicerector dela UB Gaspar Rosselló al caure sobre unes roques
- EL NINOT DE MODA 48 hores d’espera per un Labubu
- ciberseguretat Una nova sextorsió inclou contrasenyes reals per espantar les víctimes: «Tens una perversió malaltissa»
- Successos Ferit un home al carrer Urgell de Barcelona després de rebre un tret
- Revisionisme nacionalista Trump canvia noms de llocs i festivitats en un intent de reescriure la història dels EUA
- LA PRETEMPORADA BLAUGRANA Rashford diu no estar preocupat per la seva inscripció: «Confio que el club ho resoldrà»
- Meteorologia adversa Les temperatures extremes posen en alerta sis comunitats a l’inici de l’onada de calor