On Catalunya

GURMETITZATS

Ànec a la premsa

Via Veneto fa mig segle que serveix un plat inspirat en les aus de la Tour d'Argent

fcasals35860193 onbarcelona prensa161010170909

fcasals35860193 onbarcelona prensa161010170909

1
Es llegeix en minuts
Pau Arenós

El 19 d’abril del 2017, Via Veneto celebrarà 50 anys com a restaurant imprescindible. Taula predilecta del poder i de les jaquetes a mida, però també dels gurmets descamisats

Josep Monje hi va entrar com a ajudant de cambrer i avui n’és el propietari juntament amb el seu fill –i motor– Pere.

Des de fa mig segle serveixen l’ànec a la premsa, inspirat en les llegendàries aus de la Tour d’Argent.

Davant el client, els Monje trinxen els aneguets (barreja de mulard i collverd), reposats en cambra i cuits al forn pel xef Sergio Humada.

La carcasa pasa por la prensa de plata y el jugo resultante lo mezclan con la grasa que el ánade dejó en la cocción.

Notícies relacionades

La carcassa passa per la premsa de plata i el suc resultant el barregen amb el greix que l’ànec va deixar en la cocció. 

Menjar-se'l és entendre Via Veneto.