On Catalunya
Gastronomia
Manresa assaboreix el Camí Ignasià
La capital del Bages acull una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de la ruta, que en aquesta ocasió tindran la cuina i la DO Navarra com a convidades

Manresa assaboreig el camí Ignasià Mireia Arso /
La gradual entrada en funcionament del Camí Ignasià des del 2012 va propiciar, el 2016, juntament amb la proximitat de la commemoració el 2022 dels 500 anys de l’arribada de sant Ignasi de Loiola a Manresa (Bages), l’organització de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià. Les primeres edicions es van celebrar de manera alternativa a Manresa i Azpeitia (Guipúscoa), el poble natal del fundador de la Companyia de Jesús, que també constitueix el punt de partida del Camí Ignasià cap a la capital del Bages. Posteriorment, com a mínim en el cas de Manresa, han passat a celebrar-se anualment.
Aquest cap de setmana tindrà lloc la vuitena edició de les jornades, organitzades per l’Ajuntament i la Fundació Turisme i Fires de Manresa amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Bages, a més de la col·laboració de La Gastronòmica, el Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages, MMPlats, Forum SA i Urbi Apartments. Repetiran escenari al claustre del Museu del Barroc de Catalunya, inaugurat el 2024, que ocupa l’antic Col·legi Sant Ignasi de Manresa. En aquesta ocasió, se celebren en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i tindran Navarra com a territori convidat.

Manresa assaboreig el camí Ignasià Mireia Arso /
Oferiran demostracions de cuina, com la que portarà a terme Jordi Àvila amb l’enunciat La carmanyola del pelegrí: dels camins de l’alta gastronomia i les que oferiran Jordi Llobet (L’esmorzar de forquilla), Cristian Nova i Mariona Torres (El camí d’Ignasi Domènech, origen, tradició i avantguarda) Vicente Ursúa (Navarra, de la terra al camí) i Arnau París i Rais Esteve (De l’entorn del plat: un camí gastronòmic). També constaran d’un tast de vins de la DO Navarra i de productes de Navarra amb Iker Andrés, responsable d’enoturisme dels cellers Otazu. I d’un altre tast de vins de la DO Pla de Bages amb productes del mercat del Bages, a més d’un maridatge de patrimoni tèxtil amb Núria Malé i Manresa Turisme. Aquests actes, per als quals cal inscriure-s’hi, s’acompanyaran d’una programació paral·lela d’entrada lliure.
Dissabte i diumenge hi haurà mercat de productors del Bages i Navarra (de les 10.30 a 20.00), gastrobar amb vins de la DO Pla de Bages i tastos del territori (a partir de les 12.00) i espai infantil amb jocs de fusta (de les 11.30 a les 13.30). Només dissabte i prou, aquesta oferta també inclourà un conte en anglès per als més menuts (de les 17.00 a les 17.30) i música en directe amb Bluebell Duet (de les 14.30 a les 16.00).
- Transport públic Així queden els preus dels títols de transport públic a Barcelona fins que acabi el 2025
- Lliga F Escac i mat de les futbolistes al Llevant Badalona: «És el circ més gran que he viscut com a professional»
- Tempesta judicial i política Cerdán no entrega l’acta de diputat i augmenta el nerviosisme del PSOE
- La xacra de la corrupció El soterrament de les vies a Sant Feliu de Llobregat, la presumpta manipulació de Koldo, Ábalos i Cerdán a Catalunya
- Tempesta judicial i política L’UCO apuntala el relat d’Aldama de les comissions per obres públiques
- Adéu als insectes: aquesta és la planta que has de posar a casa teva
- Un informe recent Koldo, Ábalos i Cerdán: així reconstrueix l’UCO 12 anys d’una relació que va derivar en presumpta trama de corrupció
- L’agricultura del futur El delta de l’Ebre assaja cultius alternatius a l’arròs a causa de l’augment de la salinitat del terreny davant el mar
- ESTATS UNITS El calvari de Manuel, deportat per Trump: «Vaig demanar que m’afluixessin els grillons». Els va tibar més i va dir: «a manar, al teu país»
- Consell Nacional Junts es compromet a «aprofitar» la «debilitat» de Sánchez després de la caiguda de Cerdán i obre la porta a retirar el seu suport al PSOE