On Catalunya

música

La Dharma i Xavi Sarrià, en el Desfolca’t

La 32a edició del festival de música tradicional i popular de Calaf, gratuït, se celebrarà el divendres 28 i el dissabte 29 de juny

La Dharma i Xavi Sarrià, en el Desfolca’t

FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Elèctrica Dharma, en la gira del seu 50 aniversari, i Xavi Sarrià, que no va poder actuar l’any passat per la pluja, seran dos dels noms més destacats del Desfolca’t. La 32a edició del festival de música tradicional i popular de Calaf, gratuït, se celebrarà el divendres 28 i el dissabte 29 de juny. La proposta d’aquest any inclou grups punters de l’escena folk catalana i formacions emergents, i garanteix la presència femenina als escenaris. Organitzat per la COMTCASE, entitat formada per persones voluntàries, el festival manté la gratuïtat i l’aposta pel nucli antic de Calaf. D’aquesta manera, les actuacions se celebraran en espais com la plaça Gran, la de les Eres i la Ravalet.

Notícies relacionades

Com a novetat, s’habilitarà una zona de concerts d’estil punk-folk –el Rooster Corner–, a la plaça de l’Antic Hospital i, al voltant de la plaça de les Eres, es mantindrà l’espai gastronòmic amb una oferta renovada de food trucks. El festival arrencarà divendres 28 amb el grup Fetus al pati del Casal de Calaf i l’endemà, a partir de les deu del matí i fins a la una del migdia el festival escalfarà motors al mercat de Calaf amb una matinal de cultura popular, que comptarà amb la participació dels Geganters i Grallers de Calaf i la colla bastonera de Manresa VanDelPal. També hi haurà un taller de danses tradicionals a càrrec d’Ivan Caro, membre de l’Orquestrina Trama.

El primer concert a la tarda se celebrarà a la plaça de les Eres, amb Narinan, de l’Alta Segarra, un duo format per Andrea Montalbán i Roger Rotés. Seguidament, serà el torn de l’Orquestrina Trama, amb danses tradicionals i músiques del Pirineu. Simultàniament es posarà en marxa el racó punk-folk amb Pork Chop Boys, The Denim Rips i el grup Old Time Spooks, vinguts del País Basc. L’oferta es complementarà amb un concert a la plaça Ravalet del duo occità Aoédées, que presentarà el seu primer disc. Cap al tard, la plaça Gran acollirà l’actuació de dos grups emblemàtics del panorama folk català: Quico, el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries i l’Elèctrica Dharma. A partir de mitjanit, el festival continuarà oferint concerts simultanis a la plaça de les Eres i la Ravalet. A les Eres actuaran La Cosina, el nou projecte de Clara Colom, i a la Ravalet sonarà el punk celta dels Lád Cúig. A partir de les dues de la matinada actuarà el músic valencià Xavi Sarrià, amb el seu projecte en solitari, després d’haver suspès el concert l’any passat per la pluja.