On Catalunya

MENJAR I BEURE

Diàleg entre gastronomia i Barroc a Manresa

La ciutat és l’escenari durant el cap de setmana d’unes jornades gastronòmiques sobre el Camí Ignasià molt especials

Diàleg entre gastronomia i Barroc a Manresa

OSCAR BAYONA

1
Es llegeix en minuts
FRANCESC GALINDO

Manresa acull aquest cap de setmana una nova edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià, un esdeveniment que posa al centre la gastronomia, els productes i els productors de la comarca del Bages i dels territoris per on transcorre.

Manresa és el punt final del Camí Ignasià, un itinerari que comença a la ciutat natal d’Ignasi de Loiola, a Azpeitia, i segueix el pelegrinatge que va fer l’any 1522 fins a arribar a la capital del Bages.

Les jornades tindran lloc dissabte i diumenge al claustre de l’antic Col·legi Sant Ignaci, que comença a acollir activitat després de les obres de reforma de l’edifici i la inauguració del Museu del Barroc de Catalunya.

Dissabte, la programació s’obrirà amb un showcooking conduït per Iolanda Bustos sobre les virtuts gastronòmiques de les herbes que es troben als marges i als camins, plantes plenes de sabor i, en ocasions, amb propietats medicinals que antigament havien format part de la dieta de caminants i pelegrins.

A continuació es farà un tast de vins de la denominació d’origen Pla de Bages i de formatges de la comarca guiat per la sommelier Anna Castillo.

Aprofitant la recent inaguración del Museu del Barroc de Catalunya s’ha buscat connectar aquest corrent artístic i el nou equipament que l’exhibeix amb la gastronomia del camí que el cavaller Ignasi de Loiola va recórrer al seu dia.

7s Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià /

MANRESA 2022
Notícies relacionades

Una de les activitats que es duran a terme serà el showcooking del mestre pastisser Christian Escribà, diumenge al migdia. Fent una picada d’ullet al nou museu, el cuiner reinterpretarà l’art barroc a través d’una demostració en la qual reversionarà les postres clàssiques de mel i mató, que es podran tastar. També hi destaca, en aquest cas dissabte, la demostració de cuina en directe i tast de la xef Martina Puigvert Puigdevall, del restaurant Les Cols (Olot), que compta amb dues estrelles Michelin, una estrella verda i el premi Young Chef Award 2024.

L’aula d’activitats d’aquest any també inclou una proposta que farà maridar la pintura barroca, la gastronomia i el vi, amb tres vins i degustacions relacionades amb tres peces exposades al Museu del Barroc, de la mà del xef Jordi Llobet i de la sommelier Anna Castillo.