On Catalunya

El parc de l’Agulla, pulmó de Manresa

Un llac artificial envoltat d’arbres i de verdor amb una vista fantàstica de la cara nord de la muntanya de Montserrat

2
Es llegeix en minuts
francesc galindo

És el parc més gran de la comarca del Bages i el lloc d’esbarjo per excel·lència a la ciutat de Manresa i als voltants, amb una superfície de 16.000 metres quadrats.

Des del 1974, el seu llac central emmagatzema l’aigua que desemboca de la Séquia i funciona com a reserva per a les llars de la ciutat, amb uns 200 milions de litres de capacitat.

Envoltant el llac, el parc de l’Agulla acull més de 600 arbres de 20 espècies diferents, a més d’àmplies zones amb gespa i espais per al joc infantil i la pràctica esportiva que fan d’aquest espai un dels més visitats a la comarca.

El llac de l’Agulla és un estany artificial on desemboca la Séquia de Manresa. Es va començar a construir el 1966 i va entrar en servei el 1974.

El llac té una superfície de 64.000 m2, una capacitat de 200.000 m3 i una profunditat màxima de 4 metres.

És una reserva d’aigua per a Manresa durant més d’una setmana. Actualment el llac també funciona com a pretractament de l’aigua.

Els visitants hi podran observar fileres de plantes aquàtiques que funcionen com un filtre natural. Les plantes s’alimenten a través de les arrels de matèria orgànica que les fa créixer al mateix temps que contribueixen a depurar una aigua que serà de consum de boca per a la població, una vegada completat el tractament corresponent.

El parc de l’Agulla té 628 arbres, i per aquest motiu s’ha convertit en el pulmó verd de Manresa i en una zona d’esbarjo de tota la comarca. Es diu que el nom de parc de l’Agulla prové del fet que aquí és on l’aigua del canal de la Séquia es divideix en dos ramals: el de Viladordis i el del Poal, i aquesta divisió pren la forma del canvi ferroviari d’agulles present a la via del tren.

Notícies relacionades

Es troba entre els termes municipals de Manresa i Sant Fruitós. Al parc també es poden trobar el Centre de Visitants del Parc de la Séquia, un bar restaurant, una parada de gelats i una zona de jocs infantils. Durant la festa major de Manresa es converteix en l’escenari principal on se celebra el tradicional espectacle de focs artificials i també de fires amb parades de venda ambulant.

El parc és un espai perfecte per disfrutar de la fantàstica vista de la cara nord de la muntanya de Montserrat.

Temes:

Manresa