On Catalunya

De compres

Avança’t al Black Friday: aquest cap de setmana Barcelona és plena de mercats ambulants

Aquest novembre hi ha més d’una desena de mercats ambulants. Els carrers s’omplen d’artesania, segona mà, roba ‘vintage’ i productes nadalencs. D’aquí en surts fins i tot amb els regals de Reis

Què fer avui a Barcelona

barcelona/001_AlejandraPerelló.jpg

barcelona/001_AlejandraPerelló.jpg

3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Només queden unes setmanes perquè et comencin a bombardejar amb propaganda consumista. El 24 de novembre és el Black Friday, però també el tret de sortida per a la campanya nadalenca. ¿Vas bé d’estalvis? Perquè tindràs la targeta de crèdit bullint. Però no hi ha res millor que ser previsor, i per estalviar diners no et posis a l’estil Victòria Federica emportant-t’ho tot per la cara: passa’t per un mercat ambulant i arrasa amb tot. D’aquí en surts fins i tot amb els regals de Reis fets. Apunta-te’ls a l’agenda, perquè n’hi ha un munt. 

Aquest cap de setmana, arrenca la jornada de compres per la porta gran. 10, 11 i 12 de novembre, la Torre Bellesguard (Bellesguard, 20) acollirà una nova edició de Bcn a les altures. Aquest esdeveniment obre les portes de la joia d’inspiració medieval de Gaudí amb un mercat ple de paradetes amb roba, complements i llocs gastronòmics. Oportunitat perfecta per visitar una de les obres menys massificades de l’arquitecte, passejar pels seus increïbles jardins i apreciar les privilegiades vistes des de les terrasses. Una excusa per renovar el teu armari amb magnificència.

Els dies 11 i 12 arriba l’edició tardoral de l’All Those Food Market, l’esdeveniment dedicat al millor de la gastronomia local. Hi haurà ‘street food’, propostes gastronòmiques arriscades i les últimes tendències culinàries de la ciutat. Per descomptat, una vegada més, el menjar anirà ben maridat amb música i espais d’artesania, com ara parades de ceràmica o paradetes amb calendaris d’advent, que, com Mariah Carey ens ha recordat, ja s’acosta el Nadal. Al Teatre Nacional de Catalunya (plaça de les Arts, 1).

També l’11 i el 12, un mercat ambulant on no et farà por utilitzar la bàscula: aquí la roba es ven al quilo. És el Vinokilo, a la Nau Bostik (Ferran Turné, 1-11), amb música, vi i peces ‘vintage’. La pregunta del milió: ¿surt a compte? «Fa falta estratègia», assegura a TikTok una aficionada a les ofertes al quilo, «les marques cares surten molt a compte, també les camises i bruses. Els pantalons és el que mai compro, perquè més pesa».

Aquest diumenge també tens cita amb un dels mercats ambulants més famosos de la ciutat: els de segona mà del Flea (plaça de Blanquerna), que des del 2007 són la meca de la venda de segona mà,amb un catàleg que inclou des de la taula dels 60 del pis de la teva àvia fins aquest jersei que es va comprar el teu pare en el seu viatge de noces.

Una altra recomanació: el festival Jazztronica, mercat ambulant que barreja música, ‘dj’, activitats, gastronomia i paradetes de segona mà, i que normalment se celebra al TNC, aquest cap de setmana acomiada la seva temporada 2023 de valent: omplint el Parc del Fòrum. Serà diumenge, 12 de novembre.

Notícies relacionades

Els mercats ambulants no s’acaben aquí. El cap de setmana del 17 al 19 torna el Palo Market Fest, el mercat ambulant d’artesania i disseny de Palo Alto Barcelona (Pellaires, 30-38), el Gran Flea, a l’Estació del Nord (Nàpols, 68), el Give Me 5! (Pere IV, 119) amb tot a cinc euros i la Fira d’Artesania Apropa’t, un festival dedicat a l’artesania, al Poble Espanyol (Francesc Ferrer i Guàrdia, 13). 

I el cap de setmana del 24 al 26, arrenquen el Nadal amb els mercats ambulants festius, com la Fira de Santa Llúcia (avinguda de la Catedral) o la Fira de Nadal de la Sagrada Família (plaça de la Sagrada Família). També torna el Rethink, de roba ‘vintage’ i segona mà al quilo, al Walid World Hall (Buenaventura Muñoz, 6), i el mercat ambulant amb tot a un euro a la Nau Bostik (Ferran Turné, 1-11). No et queixaràs que no tens on elegir.