On Catalunya

pelegrinatge otaku

La meca dels fans de Bola de Drac és a Badalona

Per trobar les boles de drac no fa falta una odissea com la de Goku. Només cal que agafis l’L2. Les trobaràs en una taverna nipona, a prop de la parada Badalona Pompeu Fabra

barcelona/WhatsApp Image 2023-09-04 at 17.50.55 (1).jpeg

barcelona/WhatsApp Image 2023-09-04 at 17.50.55 (1).jpeg / Instagram

1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Oblida’t del triangle friki de Barcelona, el punt on ara han de fer peregrinació els fans de ‘Bola de Drac’ per trobar les set boles que donen títol a la sèrie és Badalona. En concret, el Muten Town (Lleó, 55). 

En aquest local, inspirat en el mític anime, que va veure créixer tots els mil·lennistes et trobaràs referències a ‘Bola de Drac fins i tot a la sopa (o al ramen, més aviat). Per exemple, les tasses i les cartes de menú, que tenen la forma d’alguns dels seus personatges, com el monstre Buu, Bulma i el Follet Tortuga. O les seves parets, que estan forrades amb pòsters i escenes del manga. Fins i tot les seves decoracions i mobles presenten una clara estètica de taverna nipona, incloses les típiques lamparetes, les banderoles, les finestres de paper, i fins i tot un joc d’arcs xintoistes (els ‘torii’) que vesteixen el local, com a referència al santuari Fushimi Inari-taisha, el més icònic i visitat de Kyoto.

Notícies relacionades

La seva carta, per descomptat, té com a protagonista la gastronomia japonesa. No obstant, també inclou hamburgueses, sandvitxos, pokes i plats fusió, com un ‘taco’ de sushi. I, de postres, l’estrella de la casa: uns mochis en forma de boles del drac

No és l’únic restaurant inspirat en Bola de Drac. De fet, els seus propietaris, el Grup Muten, tenen dues tavernes més basades en el manga, Kame House Kitchen (Sant Vicenç, 20), a Sabadell, i Mutenroshi Ramen (Sant Agustí, 10), al barri de Gràcia de Barcelona. Els tres comparteixen carta i, sobretot, aquesta estètica que et farà viatjar al manga d’Akira Koriyama.