On Catalunya

ruta d’època

Satisfeu la febre ‘Bridgerton’ a Barcelona

La nova temporada de la sèrie de Netflix s’ha fet pregar més que el final del Brexit. Així que prepareu-vos per a una marató convertint-vos en un britànic victorià. Aquí només us faltarà la tos ferina i directe al segle XIX

Satisfeu la febre ‘Bridgerton’ a Barcelona
3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des del Brexit, cap altre esdeveniment britànic havia generat tanta expectació. Després d’arrasar amb la seva primera temporada i convertir-se en la sèrie més vista de la història de Netflix, avui, ‘Los Bridgerton’ tornen, per fi, amb una nova història d’amor. I tot i que, per sort de la vida útil de desenes de satisfyers, el ‘sex symbol’ del duc de Hastings no tornarà a aparèixer en aquesta temporada, l’expectació per la nova entrega està pels núvols. ¿La millor manera de satisfer-la? Empassar-se els capítols en plena marató... i amb plans britànics d’època. Apunteu, perquè us passareu les pròximes setmanes prenent el te a les cinc.

Per descomptat, el primer és vestir-se per a l’ocasió. Aquest ‘tour’ anglès no el podeu fer amb uns simples texans i un jersei. Res d’«arreglat però informal». Un bon homenatge als Bridgerton mereix un bon vestit. I, per això, visiteu Època(Casp, 90), especialitzats en lloguer de vestits i disfresses, inclosos els d’inspiració en les altes esferes britàniques. Aquí tenen de tot: grans barrets, més faldilla que una menina, cotilles, volants i plomes. Només us faltarà la tos ferina i directe al segle XIX.

Una vegada equipats per assaltar el ‘Ministerio del Tiempo’, toca postureig. És hora de lluir aquests vestits. I la millor manera és fent-vos una foto al nivell del ‘book’ nadalenc dels Windsor. Per exemple, podeu fer-ho al Palauet Albéniz (avinguda de l’Estadi, 67) que, tot i que està tancat, els seus instagrameables jardins estan disponibles al públic. Amb visites els matins dels caps de setmana i dies festius, podeu passejar entre les fonts i sentir-vos com un duc victorià.

Per descomptat, no pot faltar un lloc on prendre el ‘five o’clock tea’. Amb el seu paper pintat i els seus mobles d’inspiració vuitcentista, a Ugot Bruncherie(Viladomat, 138) us trobareu com el convidat d’honor de la reina Victòria. Un parell de mirades mal creuades, i acabeu la vetllada amb un duel per l’honor d’una dama. O a Caj Chai (Salomó ben Adret, 12) que, ple de butaques, taules baixetes i tes orientals, és el ‘place to be’ a les 5 de la tarda. O Pudding (Pau Claris, 90), amb pastissos anglesos a l’altura del Buckingham.

Tan important per viure la ‘full fantasy’ és el te de mitja tarda com ser capaç de moure’s en els multitudinaris balls en què tant focus posa la sèrie, que, encara que siguin al ritme d’una Ariana Grande passada pel clavicèmbal, els seus passos tenen poc de pop urbà. A l’ Escola Luthier de Dansa (Balmes, 53a) es pot aprendre dansa barroca, tot i que aquí se centren sobretot en els balls de la cort francesa de Lluís XIV. Al juliol, hi haurà unes jornades internacionals dedicades a aquest tipus de ball. Un curs aquí, i sortireu amb una invitació directa a la Zarzuela.

Notícies relacionades

I, després d’aquesta ruta més llarga que les negociacions del Brexit, toca anar cap a casa a posar-vos la nova tanda d’episodis. Però, òbviament, abans de la marató s’ha de tunejar la casa perquè, òbviament, veure la sèrie envoltat de prestatgeries Billy de l’Ikea li resta autenticitat. Tot i que no és el moment de redecorar tota la casa (o sí), sí és el de donar-li un toc vintage. Per això, passeu-vos pel paradís dels mobles de segona mà.

Al voltant de Glòries s’amaga el triangle de les Bermudes de les antiguitats. A la Gran Via, tens Decorantic (820), Antiguitats Boada (763) i Llopis (753), a Padilla, Antiguitats Serrano (160), a Consell de Cent, Antiguitats Moyano (587) i a Aragó, Argar (530). I a quatre passes, òbviament, el mercat dels Encants (Castillejos, 158), ple de tresors vintage que esperen ser descoberts per un intrèpid Indiana Jones britànic. I preparats per prémer el ‘play’ a la nova temporada.