On Catalunya

FER ARRELS

El roure d'Ancosa, a La Llacuna

L'arbre va estar lligat en èpoques passades a un ritual esotèric

El roure d’Ancosa, a La Llacuna.

El roure d’Ancosa, a La Llacuna. / A. MADRIDEJOS

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

El gran roure d'Ancosa, un esplèndid exemplar de formes robustes (4,60 metres de perímetre de tronc), va estar lligat en èpoques passades a un ritual esotèric, segons indica un cartell col·locat al costat de l'arbre.

Quercus x cerrioide

Nom en català: Roure cerrioide Nom en castellà: Roble cerrioide Origen de l'espècie: Europa del sud y Àsia occidental Edat de l'exemplar: Desconeguda. Cap al 1700-1750 Ubicació: La Llacuna (Anoia). A 500 metres de les ruïnes del monestir cistercenc d'Ancosa

Tot i que no es detalla com funcionava el conjur, sembla ser que els nens nounats o malalts eren introduïts per un forat que tenia el tronc amb l'esperança que l'arbre absorbís els mals esperits, preferentment en la nit de Sant Joan. El roure, que possiblement tingui tres segles, va resistir sens dubte als danys causats pels rituals perquè avui mostra un aspecte saludable i sens dubte mereix una visita.

Notícies relacionades

Per accedir-hi s'ha de seguir la carretera que va de La Llacuna a Torrebusqueta i, just abans d'arribar, prendre un desviament a mà dreta. Després se segueix durant quatre quilòmetres per un camí amb el ferm en mal estat fins a les ruïnes del convent d'Ancosa, en un paratge molt bonic. L'arbre apareix poc després.

Localitzador Google Maps de arbres singulars Fer Arrels-On Barcelona

Temes:

Fer arrels