On Catalunya

teatre

Toni Moog es posa a mil

L'humorista encadena 10 anys pujant a l'escenari del Capitol i batrà el rècord de funcions de Rubianes amb un monòleg centrat en el món del cine

2
Es llegeix en minuts
David Torras
David Torras

Periodista

ver +

Al mural de tatuatges que embolica Toni Moog, on és difícil o impossible trobar un lloc per clavar l'agulla, hi destaca una llegenda en llatí que utilitza al seu Whats­App: "Testis non est iudicare. Da mihi factum dabo tibi us iuria nobit curia". "Al testimoni no li correspon jutjar. Dona'm els fets i et donaré el dret", tradueix aquest artista, acostumat que, precisament, el jutgin a totes hores pel seu aspecte.

Tant li fa, fins i tot quan el miren de reüll i amb gest inquiet al veure'l de la mà amb una nena rossa angelical. És la seva filla. "Molta gent deu pensar que l'he segrestat", fa broma sobre si mateix, un dels seus jocs preferits, i que el porta a posar poques barreres a la frontera de l'humor en aquest debat permanent de si tot val si la idea és fer gràcia.

"Crec que estem retrocedint en el temps, que cada vegada tenim la pell més prima i que s'imposa molt l'autocensura. No et pots ficar amb els vegans perquè et destrossen, si fas una broma sobre les dones ets masclista, amb els immigrants ets racista... A mi tot això m'és una mica igual. Em sembla trist perdre el sentit de l'humor", proclama.

Toni Moog no enganya, i la seva carta de presentació, força coneguda, és l'argument per no tallar-se un pèl. "Soc el primer que es fica amb mi, així que tinc llicència per fer-ho amb els altres. Em fico amb tothom. La gent que em ve a veure ja sap el que es trobarà: un tio que fa conya de tot, així que a qui no li agradi o se senti incòmode, que no vingui".

El record de Rubianes

I hi ha molta gent que el va a veure. Des de fa anys. Al Capitol, casa seva, fa una dècada ininterrompuda que dona espectacle. Ara, el seu nou projecte, Holly­moog, li permetrà arribar i superar les 1.000 representacions (300.000 espectadors), i batrà la marca d'un mite com Pepe Rubianes.

Notícies relacionades

"És un rècord no buscat. Tinc el màxim respecte i admiro moltíssim Rubianes. De fet, l'any que va morir, quan jo havia representat 36 setmanes seguides l'obra, vaig parar com un signe de respecte per ell, que també tenia el rècord d'estar 37 setmanes. Ja ho faré un altre any, em vaig dir. I serà ara. Però Rubianes seguirà sempre allà, dalt de tot".

Aquesta vegada, Toni se'n va a Hollywood sense moure's de l'escenari, acompanyat de Miky McPhantom, "un gran còmic", que adornarà amb sons i onomatopeies l'irreverent passejada pel cine. "De les pel·lícules de tota mena, però també de l'eMule, de Netflix i dels 90 euros que et costa anar al cine amb les crispetes, més car que altres vicis". El seu gran vici, a més dels tatuatges, és fer riure. Sense límits.