On Catalunya

ciutat on

Aprèn a llançar boles d'energia

Aquí es disparen esferes màgiques amb les mans com a 'Bola de drac'. És Hado, el nou tecnoesport de moda al Japó: combats de realitat augmentada

2
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

T'ensenyen a disparar boles d'energia en només dos minuts. Riu-te'n de Son Goku. En la vida real no cal ajuntar els canells i fer un semicercle amb les mans, ni tan sols deixar anar en veu baixa el crit de guerra anime: "¡¡¡Kameeehamehaaaaa". Però ho fas, és clar. I una bola d'energia surt dels teus palmells com si estiguessis a 'Bola de drac'. Això és Hado, el nou tecnoesport de moda al Japó: combats de realitat augmentada.

"És el primer que hi ha a Espanya i possiblement a Europa", treu pit Yuri Popov. Aquest rus amb pinta d'haver-se escapat de Silicon Valley -31 anys- és el propietari de Lostroom (Roger de Flor, 89). L'any passat ja va instal·lar a Barcelona el primer escape room amb realitat virtual (aquells jocs ubics en què s'ha de fugir d'una habitació en menys d'una hora, però aquí volant en pla cíborg). Fa només una setmana que la seva llista de jocs inclou lluites amb boles d'energia.

"Hado -resumeix la seva web- és la combinació d'un sensor de moviment, un smartphone, tecnologia de realitat augmentada i esports que creen una experiència immersiva que anomenem 'techno sports'". Es tracta d'un invent de la companyia nipona Meleap. Al Japó ja han muntat fins i tot un campionat del món.

"¿Us ensenyo a disparar boles d'energia?". La Dasha parla amb la parsimònia d'una superheroïna experimentada. Davant seu, sis mortals amb cara d'haver-se colat sense voler dins el cau d'Alícia al país de les meravelles. T'ajustes una canellera i unes ulleres de realitat augmentada (amb un 'smartphone' de visor) i comences a veure la vida real amb ciència-ficció. Sembla la mateixa habitació, però ara cada vegada que dones un cop d'efecte amb la mà, surt de la teva palma una bola blava o rosa, depèn del color del teu equip.

Boom. Carregues munició amb la mà enlaire. Quan l'abaixes, se't carrega un escut protector invisible. En dos minuts t'has convertit en lluitador anime en pràctiques.

EL+

¿Qui pot anar dient que té cruiximents de tirar boles de foc? Fas esport amb ciència-ficció.  

Cruiximents augmentats

Notícies relacionades

Comença el combat. Tres contra tres. Des de les teves ulleres i des de la pantalla que hi ha a l'entrada del local, es veu un lluminós combat a mort de l'estil Bola de drac. Sense ulleres i sense pantalla, el que es veu és una còmica banda de Ruiz Mateos practicant el "que te pego, leche". Això sí, se sua tant tirant munició augmentada com Rambo amb metralleta estàndard. Els cruiximents també són augmentats; dos dies amb el braç d'acer ressentit. I només són 25 minuts (vuit euros per persona). Encara que tots els que passen per aquí solen jugar més partides, diu la Dasha. "Es piquen".

Hado

Lluites de realitat augmentadaLostroom (Roger de Flor, 89)  25 minuts, vuit euros per persona

Així que s'acosta allau d'esports augmentats. ¿Que per què? "Perquè és divertit -diu el Yuri-. Pots fer exercici mentre dispares boles de foc o pegues a un drac". (Sí, sí, també s'esperen dragons com a 'Joc de trons'). "I és més fàcil -continua el Yuri- fer i portar ulleres de realitat augmentada que de realitat virtual".

Temes:

Ciutat on