On Catalunya

ART URBÀ

El petó del diable

L'artista TvBoy segueix l'estela del provocatiu Banksy, amb qui comparteix galeria fins a l'agost

nmartorell38813601 onbarcelona tv boy170620181219

nmartorell38813601 onbarcelona tv boy170620181219

1
Es llegeix en minuts
Cristina Savall
Cristina Savall

Periodista

ver +

El secret més ben guardat de Barcelona és que Imaginart Gallery*, en plena Diagonal, custodia un mural de Banksy, el creador d'art urbà més provocador. A la mateixa sala, TvBoy, un altre desafiador artista antisistema, exhibeix una retrospectiva de la seva obra de carrer titulada 'L'amor és cec'.

Per molta repercussió mediàtica que tinguin les propostes de TvBoy­, el carrer és efímer. Provocar pintant apassionats petons entre Messi i Ronaldo, a prop de la plaça de Catalunya, abans del partit que els va enfrontar el 23 d'abril, i, encara més escandalós, entre el papa Francesc i el populista Trump, al costat del Vaticà, no passa desapercebut. Hi ha qui s'ofèn i arrenca a esgarrapades els trossos de paper enganxats sobre les parets.

Aquests petons desafiadors es poden contemplar transformats en quadros en aquesta galeria, que amaga al seu altell l'únic Banksy que habita a Barcelona i del qual ni tan sols es poden fer ­fotografies.

L'AFER DEL PAPA I TRUMP

El papa Francesc, amb el rosari, la creu, la sotana blanca i l'aurèola de sant, i el populista president dels EUA, Donald Trump, amb uniforme de policia planetari, un revòlver a la cintura i les banyes del diable, es fan un petó apassionat al mural que TvBoy va penjar en una paret a prop del Vaticà. L'escàndol va ser majúscul. 


BATMAN MÁRQUEZ

Notícies relacionades

A principis de juny, dies abans del Gran Premi de Catalunya de motocilisme, TvBoy va disfressar de superherois Márquez i Rossi, a la plaça de Catalunya. 


DEL CARRER A LA GALERIA

Imaginart Gallery* exhibeix fins al 31 d'agost la mostra titulada ‘L'amor és cec’, en què destaca un retrat de David Bowie.

Temes:

Art