Perfil

Adela González: Deu coses que s’han de saber de la nova presentadora de ‘Sálvame’

  • El nou rostre del programa és una nouvinguda al salseig rosa. Ha sigut presentada com a «periodista de dades», però els seguidors del magazín creuen que serà un relleu a la conducció de l’espai. 

Adela González: Deu coses que s’han de saber de la nova presentadora de ‘Sálvame’
3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

DE GUIPÚSCOA A MADRID

«Soc basca i molt tossuda», deia Adela en el vídeo amb el qual Mediaset la presentava als seus parroquians habituals. La periodista, nascuda el 1973 a Lasarte-Oria, a la perifèria de Sant Sebastià, parla amb amor i orgull d’Euskadi, que no dubta a reconèixer com a llar, tot i que, per motius laborals, visqui a Madrid.


UNA CARRERA SERIOSA

Probablement, si a l’Adela de fa un any li expliquessin que seria el nou rostre de ‘Sálvame’ no s’ho creuria. El seu salt al cor no és el més habitual en el d’una periodista amb la seva trajectòria. Ha treballat a EITB, Radio Euskadi, l’agència Efe, Telemadrid i La Sexta. I, és clar, sempre amb un registre més seriós que el de la premsa rosa.  


SOBREVIURE AMB CAFÈ

El seu salt a la televisió nacional es va fer amb la seva incorporació a ‘Más vale tarde’, magazín informatiu de La Sexta presentat, en aquell moment, per Mamen Mendizábal, la qual va substituir durant diversos estius. «Vam sobreviure a base de cafè», va dir fent broma quan li van preguntar sobre la pressió de dirigir el programa.


INFORMATIUS ‘SÁLVAME’

La seva incorporació es dona en qualitat de periodista de dades. Això sí, de dades del cor. En el seu debut, per exemple, va repassar en un mapa de la Península tots els llocs per on havien passat Anabel Pantoja i el seu ex en les últimes setmanes. «Tindrà la comesa de contextualitzar i aportar dades rellevants que actualitzin, complementin o resumeixin les informacions i els temes que es tractin», comunicava Mediaset. En principi, el seu rol es limitarà a l’informatiu i no s’unirà als crits dels seus llargs debats.  


¿ADESLAS?

L’encarregada de trencar el gel i demostrar a Adela que el to de ‘Sálvame’ és oposat al que està habituat va ser Anabel Pantoja, que es va equivocar a l’interpel·lar-la i la va batejar com a «Adeslas». Va ser l’acudit del programa.  


A BUSCAR PAZ PADILLA

La incorporació d’Adela coincideix amb la sonada desaparició de Paz Padilla. Alguns fans del programa ja elucubren a les xarxes que la presentació que Mediaset ha fet de la basca (amb diversos vídeos, gags i molta expectació) no són habituals, i menys encara per a algú amb el modest rol de la reportera. A més, les seves declaracions («m'estimareu moltíssim», va prometre) van alimentar les flames d’aquestes teories fan, que ho veien com un presagi de la més que probable substitució de la gaditana.


¿I CARLOTA CORREDERA?

Com apuntava el periodista Javier Silvestre, que dona per fet l’abandonament de Padilla del programa, «ningú s’ha pronunciat encara sobre en quina posició queda Carlota Corredera, si també el seu lloc està ara amenaçat per aquest nou fitxatge». ¿Serà Corredera, la presència de la qual en el programa sempre ha estat tacada per polèmiques, desplaçada en favor d’Adela?


«T’HAS CARREGAT LA TEVA CARRERA»

Tot i que Adela es mostra entusiasmada per la nova etapa, desenes de tuitaires no han tardat a retreure-li la seva decisió, amb comentaris com que «val massa per a aquest programa» o acusacions com «t’has carregat la teva carrera».


TRAGÈDIA FAMILIAR

El 2020, «la vida va canviar en un minut», va dir en una carta oberta que va escriure després de la mort de la seva filla, Andrea, per un càncer «dels rars», diagnosticat quan tenia 6 anys. «Químio, cirurgia, ràdio i més químio, prop de 10 mesos», recordava. La carta acabava amb un «eskerrik asko» (gràcies, en eusquera) als que la van acompanyar, ja que no es veia amb forces de respondre a tothom.


PRIVACITAT

¿Qui és Adela fora de la seva feina? És difícil saber-ho. El seu Instagram, privat. La seva família, igual de privada. El seu currículum, sense escàndols. ¿Canviarà aquest hermetisme ara que ha entrat en l’arena rosa? Tocarà veure-ho. 

Temes:

Sálvame