Rocío Carrasco 10 coses que has de saber sobre la filla de Rocío Jurado

L’hereva trenca el seu llarg silenci a Telecinco amb la docusèrie ‘Rocío, contar la verdad para continuar viva’.

Rocío Carrasco 10 coses que has de saber sobre la filla de Rocío Jurado
4
Es llegeix en minuts

Vint-i-cinc anys després del seu matrimoni amb Antonio David, Rocío Carrasco trenca aquest diumenge els llargs anys de silenci amb l’estrena de la docusèrie ‘Rocío, contar la verdad para continuar viva’. Una esperada entrega de vuit episodis en què desgranarà els motius de la fragmentació de la seva família, inclosos els seus dos fills, amb qui fa anys que no es parla. La reacció del seu exmarit al conèixer la notícia no es va fer esperar: «Ve tempesta».

 

MODEL I PRESENTADORA

La filla de Rocío Jurado i Pedro Carrasco va ser famosa des del moment en què va arribar al món, el 29 d’abril de 1977. Amb 15 anys va complir el seu somni de ser model, tot i que aviat va canviar la passarel·la pels programes de televisió. La seva mentora va ser María Teresa Campos

REBEL I OBSTINADA

Als 17 anys es va encarar a la seva mare quan li va explicar el ferm propòsit de casar-se amb el seu nòvio, el guàrdia civil malagueny Antonio David Flores, que havia conegut l’estiu abans a Chipiona. La decisió va agafar per sorpresa la folklòrica, que es va oposar al matrimoni. Davant la negativa, Rocío va deixar Madrid i se’n va anar a viure amb el seu nòvio a Argentona (Barcelona), on Antonio David estava destinat llavors.


MATRIMONI FUGAÇ I DOS FILLS

La Jurado va acabar claudicant quan Rociíto li va comunicar que estava embarassada. El casament finalment va tenir lloc el 31 de març de 1996 a l’ermita de la finca Yerbabuena, a Sevilla. A l’octubre va néixer la seva primogènita, Rocío, i dos anys després el petit, David.


LA MORT DELS PARES

Els cops més forts de la seva vida van ser les prematures morts dels seus pares, separats des que ella tenia 12 anys. Pedro Carrasco, exboxejador, casat amb la perruquera Raquel Mosquera, moria d’una aturada cardiorespiratòria el 2001. Rocío Jurado, dona del torero José Ortega Cano, cinc anys després, el 2006, afligida d’un càncer de pàncrees. La seva mort va suposar la ruptura definitiva amb tota la família.


CAP CONTACTE AMB ELS SEUS GERMANS

Quan la seva mare va morir, Rocío es va allunyar completament del seu entorn. Des d’aleshores, i fins avui, no manté cap contacte ni amb el viudo de la seva mare ni amb els seus dos germans, Gloria Camila i José Fernando. Ni tan sols els problemes mentals i de salut del jove, que ha hagut de ser ingressat diverses vegades en un centre psiquiàtric i que va arribar a ser detingut per robatori, van provocar un acostament. 


HERÈNCIA MULTIMILIONÀRIA

A les seves últimes voluntats, Rocío Jurado nomenava hereva universal la seva filla gran, Rociíto. Li va llegar els sucosos drets artístics de les seves cançons, els béns immobles (una finca a Chipiona, una a Miami i la meitat d’una altra que va comprar amb Ortega Cano), així com una enlluernadora col·lecció de joies. L’únic que va deixar a parts iguals per als germans va ser la casa de La Moraleja. El desigual repartiment de l’herència –com era d’esperar– va acabar de trencar la família. 


SEGON (I POLÈMIC) CASAMENT

Poc després de separar-se d’Antonio David, Rocío va començar a sortir amb l’empresari Fidel Albiac, a qui va conèixer el 1999, quan encara estava casada amb Antonio David i ell sortia amb una amiga seva. La parella es va casar el 7 de setembre del 2016, quan ja feia 16 anys que estaven junts.

ACCIDENT DE TRÀNSIT

El 12 de febrer del 2000, la parella va patir un greu accident de trànsit en què Rocío es va emportar la pitjor part. Va patir un traumatisme cranioencefàlic i diverses fractures que la van obligar a passar pel quiròfan en diverses ocasions. Va ser donada d’alta gairebé un mes després i encara va haver de portar un collarí durant un temps.

BATALLA ALS TRIBUNALS

Des de la seva separació, Rocío i Antonio David han tingut una constant lluita pels fills als tribunals i amb encreuament d’acusacions: ell d’infidelitat i ella per violència de gènere, denúncia que va ser arxivada. El cop final va arribar el 2012, quan, després d’una discussió, la seva filla Rocío se’n va anar de casa per viure amb el seu pare. Des d’aleshores, ni s’han vist ni s’han creuat una paraula. Rocío tampoc manté relació amb el seu fill petit, David.


MUSEU FALLIT I MUSICAL

Fa una mica més d’un any, Rocío va estrenar un musical dedicat al llegat de la seva mare, ‘Qué no daría yo por ser Rocío Jurado’, dirigit per Fidel Albiac. Aquest projecte ha sigut més senzill de portar a terme que el museu que s’havia d’inaugurar a Chipiona i que li va obrir un altre front familiar, aquest amb el seu oncle Amador Mohedano, i que 11 anys després segueix aturat.