María Patiño: 10 coses que has de saber de la periodista de capa caiguda

  • La periodista del cor, que durant anys va ser el nervi dels espais roses, ha quedat eclipsada per la seva actitud d’estrella autoparòdica.

undefined26706820 fotos programa en telecinco    salvame de luxe  con maria pa170731181341

undefined26706820 fotos programa en telecinco salvame de luxe con maria pa170731181341

3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

EXTENSA CARRERA PERIODÍSTICA

Nascuda a Galícia el 1971, es va mudar a Sevilla de petita. Als anys 90 es va treure la carrera de Periodisme, va passar per Europa Press, Canal Sur i ‘Diez Minutos’. Després, va saltar a Antena 3, on va aconseguir fama gràcies al programa ‘¿Dónde estás, corazón?’, de Jaime Cantizano. Va ser-hi des de la seva creació, el 2003, fins a la seva retirada, el 2011.

RESCATADA PER MEDIASET

Amb l’acabament de ‘¿Dónde estás, corazón?’, Antena 3 es quedava sense premsa rosa, així que Patiño va anar a Mediaset, a La Noria, ‘El programa de Ana Rosa’, ‘Sálvame’ i els ‘Deluxe’. En aquest últim, és una de les col·laboradores estrella i, fins i tot, la presentadora substituta quan Jorge Javier Vázquez s’absenta.

CAPITANA DE ‘SOCIALITÉ’

Des del 2017 té el seu propi programa a Mediaset, ‘Socialité’. Precisament, d’aquí surt la seva última nèmesi: Alexia Rivas, protagonista del 'Merlos Place’ i exreportera del programa.

DERROTADA AL SEU PROPI RING

Com si fos un ring de boxa, Mediaset va enfrontar Patiño i Rivas en els duels de ‘Viernes Deluxe’. Es van retreure de tot, es van acusar mútuament i van obrir el calaix dels draps bruts. Per a l’audiència, qui va sortir vencedora va ser Rivas (amb un 70% de vots al seu favor, segons la web del Deluxe).


ADDICTA ALS RETOCS

Rivas va insinuar que Patiño ja és gran. Per a la presentadora, amb aquest comentari va anar «a fer mal». «Creu que em pot fer mal amb el tema de l’edat», va dir, una imatge projectada arran de les seves «intervencions», que han sigut bastantes i molt públiques. ¿El seu últim retoc? Un lífting als genolls i les cuixes.

¿RIVAL DE FIDEL ALBIAC?

L’enemistat de Patiño i Fidel Albiac, marit de Rocío Carrasco, no és cap secret. No es porten malament «per cap problema personal», va afegir (tot i que ell l’havia batejat pel sobrenom de ‘María Pestiño’), sinó per «professionals» i, sobretot, «judicials». Fa anys es van enfrontar als tribunals, en què el jutge va donar la raó a la presentadora. Ara, no obstant, després de conèixer el seu testimoni, ha dit que l’entén, que l’havia malinterpretat i ha donat per conclosa la seva rivalitat. 

MEM AUTOPARÒDIC

El ‘Deluxe’ cada vegada es pren menys seriosament, la direcció està convençuda de la necessitat de crear mems de cada programa, i s’han adonat que ridiculitzar Patiño és molt útil per a aquesta comesa. Per exemple, ella, tan espantadissa, està sotmesa a ensurts dignes de ‘slasher’ només per veure-la cridant a càmera. El que sigui per viralitzar-se a la seva costa.

ICONA DEL POSITIVISME CURSI

S’ha convertit en una icona del positivisme cursi de la pandèmia: l’abril del 2020, Jorge Javier Vázquez, entre rialles, li va dir que cantés ‘No dejes de soñar’, de Manuel Carrasco. Ella, plena de llàgrimes, va deixar anar un discurs emotiu, naïf i a favor de l’amor mundial que ja ha passat a la història dels mems espanyols gràcies als centenars de fotos, muntatges i collages que se’n van derivar. Que aquests mems siguin burlant-se d’ella ja queda a la interpretació de cadascú.  

ALÇADA

Si busques ‘María Patiño’ a Google, una de les primeres recomanacions de l’autocompletar és ‘alçada’. És un altre tema (i fòbia general) recurrent. Fins i tot Jorge Javier va entrar en la polèmica i la va mesurar per tancar el tema. Resultat: 1,57. 

FAMÍLIA A L’OMBRA

I malgrat tota la seva pública vida, ha aconseguit mantenir la seva família, pràcticament, en l’anonimat. Julio, el seu fill, de 21 anys, i el seu marit, Ricardo Rodríguez, amb qui és des de fa 15, són desconeguts en la premsa rosa. Ella ho té molt clar: una cosa és la seva feina, una altra, la seva vida privada.