Andrea Janeiro Esteban

Andreíta diu adeu al píxel

La filla de Belén Esteban farà 18 anys d'aquí quatre dies i la seva mare viu amb preocupació el que li ve a sobre. L'urpa dels paparazzis ja està afilada per esgarrapar què estudiarà o si el jove que la va acompanyar en la seva graduació és o no el seu nòvio.

fcasals39298131 andreita170714133102

fcasals39298131 andreita170714133102 / UGI

5
Es llegeix en minuts
MARTA ALTARRIBA

Falten pocs dies perquè Andrea Janeiro sigui major d'edat. El 20 de juliol, la filla de Belén Esteban i Jesulín de Ubrique farà 18 anys i s'obrirà la veda per posar-li cara i rastrejar en el present i el passat d'una de les nenes més mediàtiques del país.

I és aquí quan la seva mare es posa a tremolar. Una nena famosa des del part, que va ocupar portades remunerades en braços dels seus progenitors. Després, un cop separada del torero, Belén va continuar exposant a la televisió les seves anades i vingudes amb el pare de la seva filla i fent de la seva lluita com a mare coratge el seu modus vivendi. Una activitat que ara sembla disposada a passarli factura a una nena estudiosa i responsable que no vol saber res de la fama que arrossega des del bressol. Una noia tan madura que no va dubtar a ser el punt de suport de la seva mare -sí, sí, invertint els papers- quan aquesta va decidir posar punt final a la vida que portava, disposada a sortir del pou amb l'ajuda de la seva família.

«ANDREÍTA, CONY, MENJA'T EL POLLASTRE»

La frase es va convertir en un dels hits de la tertuliana televisiva després que l'hi sentissin uns paparazzis que l'estaven seguint durant les seves vacances en un hotel de les Canàries. La nena es va menjar el pollastre, com va confessar la seva mare a la televisió, però arrossegarà aquesta frase tota la vida.

«JO, PER LA MEVA FILLA, ¡MA-TO!»

Era el setembre del 2009. Andrea tenia 10 anys i l'Esteban era el caramel de Telecinco. Asseguda al plató de Sálvame Deluxe responia a Jorge Javier Vázquez sobre la possibilitat de perdre la custòdia de la seva filla. Llàgrimes i melodrames de mitjanit per sentenciar amb una de les frases per les quals sempre seria recordada: «Jo, senyors, si van per mi o per la meva filla… ¡Per la meva filla MA-TO!».

EL MÍGUEL, EL SEU QUASI PARE

Després d'anys d'anades i vingudes, l'estabilitat sentimental i personal li va arribar a la de San Blas de la mà del Míguel, un conductor d'ambulàncies 14 anys més jove que ella que, des de l'ombra i la discreció, la va saber reconduir. Ell va aconseguir el que no va aconseguir mai la seva parella anterior, Fran Álvarez: guanyar-se l'afecte i la confiança de la filla de la seva nòvia. Amb ell es va quedar Andrea quan Belén va estar participant en Gran hermano Vip i en aquests tres anys i mig de relació el considera gairebé un segon pare.

PRÒXIM DESTÍ: LONDRES

Belén busca escola a Londres per a Andrea des de fa tres anys, quan la nena estava a punt d'acabar l'ensenyament secundari i havia de començar batxillerat. Era un intent de la tertuliana d'apartar-la del nostre país i del focus mediàtic en el qual ella mateixa l'havia situat.

Ara, a les portes de la majoria d'edat, quan s'obrirà la veda als mitjans per parlar d'ella, Belén té més clar que mai que la vol enviar a l'estranger i torna a agafar força la idea de Londres. El que no està tan clar és per quins estudis es decantarà la jove. Fa uns anys es volia dedicar a la Criminologia, però recentment la seva mare assegurava que volia ser locutora de ràdio.

¿I SI JESULÍN NO FOS EL PARE?

El dubte el llançava fa uns mesos Julián Fernández Cruz, el biògraf no autoritzat de Belén Esteban. Sostenia a la revista Lecturas que el torero havia posat en entredit que la nena fos seva i, pressionat per la seva família, que no va veure mai amb bons ulls Belén, es va sotmetre a una prova de paternitat.

El resultat va ser positiu: Andrea era filla seva. Però el test d'ADN no va ser suficient perquè s'impliqués en l'educació de la nena, ni a cuidar-la, sempre segons la princesa del poble, que li ha retret per activa i per passiva que ha hagut de ser una mare coratge per tirar-la endavant.

'BELIEBER' FINS AL DESMAI

Que Justin Bieber causa furor entre les adolescents no és novetat. Però el que Andrea sent pel cantant voreja els límits del que és raonable. El seu perfil a Twitter és pràcticament un santuari a l'artista canadenc, a qui va poder veure per primera vegada en concert el 2011, quan Bieber va actuar a Madrid.

Quatre anys més tard, en plena efervescència del fenomen, gairebé es desmaia en directe en el programa El hormiguero de Pablo Motos, al qual va assistir com a espectadora. Una ocasió única perquè li veiéssim la cara sense pixelar. Després d'aquesta primera presa de contacte, Andreíta va poder tornar a disfrutar d'ell en el concert. Però aquesta vegada a base de bé, perquè la seva mare li va regalar un viatge a Birmingham (Regne Unit), on ell actuava.

EL PAPER DE LA CAMPANARIO

En la guerra que Belén va emprendre contra el seu marit des del primer minut, María José Campanario sempre ha jugat el paper de mediadora a l'ombra. Discreta, ha fugit de la imatge de madrastra i no ha dubtat a defensar públicament Andrea, assegurant que per a ella és gairebé com una filla i que així l'ha tractat sempre que ha estat a casa seva.

En honor a la veritat, poca és la relació que la noia manté amb els seus germans, Julia (14) i Jesús Alejandro (10), que tampoc han estat en els esdeveniments importants de la seva vida.

COMPTE ENRERE PER AL DESPIXELAT

Notícies relacionades

Encara que davant la seva imminent majoria d'edat, Belén Esteban estigui preocupada, la nena ja ha aparegut en diverses ocasions a la televisió. El seu debut va ser amb només 10 anys a El programa de Ana Rosa, on la seva mare va ser col·laboradora. El 2014 li va enviar un missatge a la seva mare a través del programa Sálvame, encara que en aquesta ocasió sí que li van pixelar la cara. Un any després la va recolzar mentre ella concursava a Gran hermano VIP 3.

Però, ¿quin paper ocuparà als mitjans de comunicació a partir del 20 de juliol? De curiositat, n'hi ha. Començant per saber si el jove amb qui va sortir a les fotos de la seva festa de graduació -un noi que sembla que es diu Isma i a qui hauria conegut a Birmingham- és el seu nòvio.