EX PRIMERA DAMA ACTIVA

'Sam Cam' es reinventa

La dona de l'ex primer ministre britànic David Cameron ha trobat una feina a què dedicar-se després de mudar-se de Downing Street: el disseny de moda. Aviat llançarà la seva primera col·lecció.

 

  / OLI SCARFF

3
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Quan al juny el seu marit David va perdre espectacularment la feina, i el 'brexit' el va treure de Downing Street amb una puntada de peu al cul, Samantha Cameron va decidir que havia arribat el moment de reinventar-se. La silenciosa aristòcrata havia passat sis anys en el paper d'esposa del primer ministre, comesa que va portar amb resignació i careta d'avorriment. «El continu examen públic no és que m'agradés especialment», ha confessat a l'entrevista que publica aquest mes l'edició britànica de la revista 'Vogue', de la qual la seva germana és subdirectora.

L'exclusiva en una de les publicacions de moda més importants i influents és un excel·lent llançament publicitari, per a la seva primera col·lecció de roba femenina. Perquè 'Sam Cam', com l'anomena la premsa, ara és dissenyadora. Un debut amb 45 anys i 40 peces que porten la marca Cefinn, un nom que inclou les inicials dels seus quatre fills, Nancy, Elwen, Florence i Ivan, que va morir prematurament. Des que el seu marit està a l'atur, Sam no ha perdut el temps. A l'octubre va registrar legalment el futur negoci, amb el nom de Samantha Cameron Studio Ltd.

Membre de les classes altes i acabalades, filla del ric baró terratinent Sir Reginald Sheffield i d'Annabel Jones, actual vescomtessa Astor, de la seva mare ha heretat el gust pels negocis. La seva progenitora va començar a dissenyar joies als 17 anys i més tard va obrir la famosa botiga de mobles Oka. Samantha va estudiar arts decoratives a Bristol i va ser directora creativa de la firma Smythson de bosses de luxe i altres productes de pell.

COSIR EN SECRET

Quan es va convertir en primera dama estava embarassada d'un nou fill. Va deixar el càrrec, però no va renunciar a l'ambició d'entrar en el món de la moda. Durant les llargues absències del seu marit, Samantha es va dedicar a cosir en secret i a estudiar costura amb una professora particular. Algú pròxim a la família ha explicat que quan s'acostava els dissabtes al matí a prendre un cafè a l'11 de Downing Street, on vivien els Cameron, «la trobava asseguda a la cuina, cosint i mirant coses». L'interès per la moda «és part de la seva vida. No és gens sorprenent». Les seves amigues van ser les seves primeres models, i fins i tot l'actriu Helena Bonham Carter s'ha atrevit amb alguna de les seves creacions.

Notícies relacionades

L'any passat la revista 'Vanity Fair' va nomenar Samantha una de les dones més ben vestides del món. Alta, prima, amb la cara emmarcada per un gran serrell i una llisa melena negra, el seu estil una mica desangelat, ha sigut fins ara, convencional, tirant a avorrit. Com altres figures públiques permanentment observades, la seva principal preocupació ha sigut evitar fer un pas en fals. «No puc ser jo mateixa sota els focus, no em sento relaxada», ha reconegut. Al seu armari oficial hi ha hagut Zara i Marks & Spencer, però també Erdem, McQueen i alguns joves dissenyadors anglesos com Emilia Wickstead i Jonathan Saunders.

costura Durant les llargues absències del primer ministre es va dedicar estudiar 

Les peces de la seva primera col·lecció, amb preus que oscil·len entre els 115 i els 350 euros, són d'estil senzill, contemporani i una mica insípides, realitzades amb materials de bona qualitat. «Tinc la impressió que hi ha moltes marques nord-americanes i franceses en aquest segment del disseny contemporani amb el preu just, però no hi ha gaires marques britàniques per omplir aquest espai», ha declarat, a l'explicar el sector on volcol·locar la seva firma. Cefinn es vendrà exclusivament als magatzems Selfridges, al centre de Londres i al portal de moda Net-a-porter.