«He hagut d'esborrar alguns contactes de Facebook»

1
Es llegeix en minuts

Loubna Hanoun tornava de la universitat en tren quan va tenir notícia dels atemptats. «Vaig pensar en la meva família a França i els ulls se'm van omplir de llàgrimes», relata. Després de confirmar que els seus estaven bé, es va preguntar el perquè. «I cada vegada em vaig anar sentint pitjor», confessa. «Em vaig veure en el reflex de la finestra del tren, amb el vel. Sabia que seríem assenyalats, com ja havia passat abans».

Notícies relacionades

Aquests dies, Hanoun ha percebut alguna mirada desagradable al metro. «I he hagut d'esborrar alguns contactes de Facebook, de persones amb les quals ha sigut impossible mantenir una conversa educada», explica. L'altre dia es van sentir trets de caça al seu poble i va sentir un veí cridar: «¡Ja són aquí els moros!». Però «no ens podem victimitzar», perquè també hi ha hagut iniciatives conciliadores com #yoteacompaño a Twitter, «i gent que m'ha dit que sap distingir».

Sobre els bombardejos de França sobre Síria, Hanoun opina que la invasió a l'Iraq ja va demostrar que la violència no serveix i que «les bombes no distingeixen entre terroristes i civils»«Totes les morts són les nostres, les dels sirians i les dels francesos», acaba dient.