TypeTopia, el curs de mecanografia que està triomfant durant la quarantena

L'empresa TopiaTeam ofereix, durant el temps que duri el confinament, una rebaixa en el preu de les subscripcions mensuals i anuals

typetopia-teclado

typetopia-teclado

3
Es llegeix en minuts

Aquest confinament està posant els pares a prova: mantenir els nens entretinguts i, alhora, proveir-los de recursos educatius perquè continuïn aprenent pot ser, en ocasions, una missió impossible.

Dins d’aquest escenari, recursos educatius com TypeTopia, un curs de mecanografia online que utilitza tècniques de ludificació per ensenyar els alumnes, es converteixen en l’aliat perfecte de les famílies i en l’eina ideal per sobreviure a aquesta situació de confinament.

Per si fos poc, Typetopia ha abaixat el preu de les subscripcions durant la quarantena, amb l’objectiu de facilitar l’accés a les famílies que busquen recursos educatius online. La subscripció mensual costarà un euro durant el temps limitat que duri el confinament.

¿Com funciona el curs de mecanografia de TypeTopia?

TypeTopia és un curs de mecanografia que pot realitzar-se de forma enterament online, dirigit a nens d’entre vuit i dotze anys. El més atractiu d’aquest recurs educatiu, i el que el diferencia realment de la resta de cursos de mecanografia, és que fa servir tècniques de ludificació i jocs perquè els nens aprenguin mentre es diverteixen.

D’aquesta forma, a mesura que avancin durant el curs i gairebé sense adonar-se’n, els alumnes augmentaran la velocitat de tecleig mentre piloten naus espacials, lluiten contra horribles bèsties i exploren fantàstics planetes de la Galàxia amb l’equip de TypeTopia.

TypeTopia consta de 20 mòduls dividits en cinc parts cada un. Durant la primera fase de l’aprenentatge, els nens memoritzaran la posició de les diferents lletres sense mirar el teclat per després, gràcies a un mètode que analitza el comportament de cada alumne i adapta els exercicis, reforçar les lletres que menys dominen, i així poder augmentar gradualment la velocitat de tecleig.

Una de les pantalles de TypeTopia / TOPIATEAM

De fet, la velocitat mínima que promet TypeTopia és de 120 caràcters per minut, tot i que segons afirmen des de TopiaTeam, alguns alumnes arriben perfectament als 160 caràcters per minut. Una velocitat gens menyspreable, que demostra l’efectivitat del mètode de TypeTopia.

El millor de tot és que el curs es pot seguir completament des de casa i, durant tot el procés, els nens tindran l’ajuda d’una entrenadora personal que els guiarà missió rere missió per superar tots els nous reptes que se’ls presentin.

Durant l’aventura, els nous reclutes s’enfrontaran a tota una sèrie de missions dins del context d’una emocionant història a l’espai, en què hauran de resoldre un gran misteri per salvar tota la galàxia. Al final, els alumnes que aprovin l’examen rebran un títol de mecanografia on es mostrarà la velocitat màxima de tecleig aconseguida durant l’entrenament.

D’altra banda, els pares tindran accés a un compte parental des del qual podran revisar en tot moment el rendiment dels fills, sabent on es troben en el curs, la velocitat mitjana i com se n’estan sortint en els diferents exercicis.

TypeTopia per un euro durant el confinament

A causa de la gran demanda que TypeTopia ha rebut durant aquests últims dies, la subscripció per al primer mes s’ha reduït a un euro en comptes dels habituals 12,50 euros. D’altra banda, el preu per a una llicència d’un any s’ha reduït de 119 euros a 69 euros. Aquesta oferta estarà disponible fins al 30 d’abril, amb l’objectiu de facilitar l’accés al curs per a les famílies de tot el país.

Sens dubte, una oportunitat perfecta per adquirir un recurs d’aprenentatge que no només és interessant en termes educatius sinó que, alhora, resulta divertit per als més petits i que convertirà l’aprenentatge en tota una aventura espacial.

¿Per què és important proveir els nens de recursos educatius d’aquest tipus?

Aquesta situació excepcional que estem vivint no és fàcil per a les famílies. Durant aquests dies, és comprensible que els nens se sentin més ansiosos del que és normal; la situació d’incertesa pot resultar més dura per a ells, ja que no entenen què està passant.

Notícies relacionades

A més, tenint en compte que no estan anant a l’escola, resulta totalment imprescindible oferir als nens recursos educatius perquè continuïn aprenent durant el confinament. No obstant, pressionar els nens amb exercicis i activitats educatives avorrides pot, fins i tot, generar-los més estrès del necessari.

És per això que cursos com TypeTopia, que fan servir la ludificació i els jocs com a mètode d’aprenentatge, resulten una bona alternativa a l’hora de proporcionar diversió i educació a parts iguals. D’aquesta manera, estarem motivant el seu cervell perquè desenvolupi habilitats noves, mentre es diverteixen i s’evadeixen de la situació, i disminuirem els seus nivells d’estrès de forma efectiva i els proporcionarem una amena via d’escapament.