PSC i ERC constaten que el pacte és lluny després de la primera reunió

Malgrat les postures distants sobre finançament, els dos partits s’han emplaçat a seguir les seves converses

PSC i ERC constaten que el pacte és lluny després de la primera reunió
1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Primera reunió de les negociacions per a la investidura entre el PSC i ERC amb resultat previsible: el pacte perquè Salvador Illa aconsegueixi ser president de la Generalitat és lluny. La trobada entre totes dues parts s’ha produït després de constatar el xoc per la interpretació que socialistes i republicans fan del finançament "singular". Els primers emmarquen aquest model dins de l’Estatut, mentre que els segons deixen clar que el que reclamen és un concert econòmic que impliqui tenir la clau de la caixa i la sortida del règim comú. Així que la distància en aquests moments és significativa. No obstant, els dos partits s’han emplaçat a continuar negociant i han pactat un breu comunicat per traslladar públicament precisament això: que res acaba, que tot comença i que continuaran parlant.

Notícies relacionades

"Això és bo", afirmen fonts de la cúpula socialista, que valoren positivament la reunió celebrada a Barcelona amb la delegació d’ERC i que mantenen que és possible aconseguir els 68 suports necessaris per a la majoria absoluta. Els republicans, per la seva banda, van decidir valorar la reunió públicament. Un encàrrec que ha assumit la portaveu d’ERC a la Cambra catalana, Marta Vilalta, que malgrat evitar entrar en els detalls de la reunió, sí que va voler advertir que la negociació amb el PSC necessitarà "temps".

"Va per a llarg", va recalcar la republicana, alhora que va recordar que les condicions del seu partit passen pel concert econòmic i la "defensa" de la llengua catalana.