Una casa domòtica amb sortida a la platja i heliport

Una casa domòtica amb sortida a la platja i heliport
2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Joan Carles I viu, des de l’agost de 2020, als Emirats Àrabs Units, on l’ara president, el xeic Mohamed bin Zayed, el va acollir com si fos un més de la família reial. Ell es fa càrrec de les seves despeses i li procura tot el que necessita.

Al principi, el rei emèrit va fer vida en un hotel de luxe d’Abu Dhabi, però després es va traslladar Nurai, una illa paradisíaca d’aigües turqueses al golf Pèrsic on s’arriba amb vaixell o helicòpter. Són 15 minuts per mar fins a les costes d’Abu Dhabi.

A Nurai hi ha una vintena de vivendes, diversos hotels i pocs restaurants. La vida, a causa de les altes temperatures, discorre gairebé sempre a cobert. Avui, la previsió és que arribin als 40 graus a l’ombra, un límit que se sol superar tots els dies entre maig i setembre. En aquests moments, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, Joan Carles I viu en una casa de dues plantes amb ascensor i sortida a la platja des del jardí. També hi ha una piscina. Climatitzada, sí, però perquè l’aigua estigui fresca i vingui de gust entrar-hi quan fora el termòmetre s’acosta als 50 graus.

La vivenda està domotizada, amb els típics sistemes d’obertura i tancament de cortines i finestres, que gairebé sempre estan tancades, de cara a mantenir la frescor de dins i que no molesti l’alt nivell d’humitat que hi ha fora. L’excap d’Estat està acompanyat permanentment de quatre escortes guàrdies civils, que viuen amb ell. Són molts els que van passant al llarg de l’any per Nurai, ja que van fent torns.

Joan Carles I disposa de més d’una dotzena d’habitacions per a ell, els treballadors que l’atenen i els convidats que rep de tant en tant. L’habitació de l’emèrit és a la segona planta i té vistes al mar.

Premsa i gimnàs

Notícies relacionades

La seva vida sol ser bastant monòtona, segons expliquen els que l’han visitat. Llegeix la premsa espanyola i estrangera religiosament cada matí, fa exercici amb fisioterapeutes al gimnàs, parla per telèfon amb els seus amics i organitza alguns menjars en algun dels salons de la primera planta. La majoria de les vegades és menjar casolà, tot i que altres vegades l’encarreguen als restaurants de l’illa. Només de tant en tant es desplaça fins a Abu Dhabi. A Nurai hi ha fins i tot un heliport.

Els Emirats Àrabs Units s’han convertit en la seva residència principal, tot i que també fa viatges de dos o tres dies a altres països de la zona, com l’Aràbia Saudita. Ara, com ja va anunciar fa mesos, està pensant en la seva pròxima visita a Espanya, marcada de nou pel calendari de regates del club nàutic de Sanxenxo (Pontevedra). La previsió és que arribi sobre el 12 o 13 de juny, perquè vol competir a la carrera que se celebrarà entre els dies 14 i 16 en la categoria de 6 metres. Els seus amics gallecs, sobre tot Pedro Campos, que l’allotja a casa seva, estan preparant la seva pròxima rebuda. Segons fonts coneixedores dels seus plans, se n’anirà el mateix diumenge 16 o el dilluns 17. El dia 19 se celebraran els 10 anys de l’entronització de Felip VI i, per ara, no està previst que ell participi en cap acte oficial per recordar aquest dia històric.

Temes:

Joan Carles I