L’Audiència ha absolt Camps pels contractes amb la Gürtel

L’Audiència ha absolt Camps pels contractes amb la Gürtel

EFE

1
Es llegeix en minuts
LAURA BALLESTER / CRISTINA GALLARDO

L’Audiència Nacional ha absolt l’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps i tres exconsellers dels contractes amb la trama Gürtel, segons va informar ahir l’òrgan judicial. La Fiscalia Anticorrupció acusava Camps per l’únic contracte amb la trama Gürtel que no havia prescrit per a ell i pel qual s’enfrontava a un any de presó pels presumptes delictes de tràfic d’influències i prevaricació.

Notícies relacionades

En una sentència de 232 folis, notificada ahir a les parts, la Sala condemna els integrants del denominat grup Correa, entre ells Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez, a l’haver-se conformat amb les penes que van acordar amb les acusacions de fins a dos anys i tres mesos de presó per delictes de prevaricació administrativa, falsedat en document mercantil i malversació de cabals públics.

Camps va oferir una roda de premsa a la seu del despatx que l’ha defensat i on treballa dues hores després d’haver-se conegut la seva absolució. "Tinc ganes de tornar a l’arena política, és la meva vida i la meva vocació. M’encantaria tornar a sotmetre’m a l’escrutini de les urnes", va assegurar davant un destacat núvol de periodistes.