Camí al 9J

Núñez Feijóo escalfa la manifestació d’avui contra l’amnistia

Núñez Feijóo escalfa la manifestació d’avui contra l’amnistia
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Alberto Núñez Feijóo ha sortit a plantar cara per les eleccions europees amb dos objectius molt clars: intentar atraure el vot dels socialistes descontents i concentrar els suports de tota la dreta a la papereta de Dolors Montserrat. Així de clar ho va deixar ahir dissabte en un acte a Tomelloso (Ciudad Real) on es va dirigir a "tots els estafats per [Pedro] Sánchez" i va demanar no repetir "l’error de dividir el que ha d’anar unit", amb referència als votants que a les eleccions generals van optar per Vox. A més, el líder del PP ja va escalfar els ànims per a la manifestació que ha convocat avui a Madrid en contra de l’amnistia.

"Silenciar els crítics"

En un dels primers actes de campanya de les eleccions del 9J, Feijóo va centrar gran part del discurs a criticar durament el president del Govern. "Les prioritats de Sánchez sabem quines són: l’amnistia, silenciar els crítics i insultar", va dir com a resum després de retreure-li que hagi generat una "crisi diplomàtica" amb l’Argentina per una "picabaralla" de presidents.

"El que no volem la majoria dels espanyols és un Govern en què el president, el seu partit i el seu Govern estiguin assetjats per presumptes casos de corrupció i no volem que per tapar aquests presumptes casos de corrupció s’intenti emmordassar els jutges, els periodistes i l’oposició", va continuar dient.

Notícies relacionades

També va recordar la fragilitat de la majoria parlamentària que sustenta l’Executiu i que s’ha fragmentat aquesta setmana per una llei per abolir la prostitució, la llei del terra i discrepàncies en política exterior.

Després de dibuixar aquest escenari, Feijóo va voler plantejar també les europees com un plebiscit contra les polítiques del Govern: "Aquestes eleccions també van d’alguna cosa més, en cas de respondre a la mala política que està patint Espanya". Tot seguit, va reiterar que està en joc que "Espanya continuï sent una gran anomalia democràtica a la Unió Europea".