Camí de les urnes

Feijóo afirma que el Govern "es decidirà al Congrés" i no a Catalunya

El PP anuncia la llista per a les europees amb la promesa de lluitar contra l’amnistia

Feijóo afirma que  el Govern "es decidirà al Congrés"  i no a Catalunya

GISELA BOADA

2
Es llegeix en minuts
Gisela Boada
Gisela Boada

Redactora

ver +

El PP va portar ahir la campanya a "casa" del candidat, Alejandro Fernández, per quarta vegada en aquesta cursa electoral. Tarragona, a més de ser la terra natal de Fernández, és també el municipi on va començar la seva carrera política com a tinent d’alcalde (2003-2007), abans del seu pas pel Congrés dels Diputats, entre 2011 i 2015.

L’ara presidenciable popular al Parlament busca un resultat que converteixi el seu partit en "rellevant", en el pitjor dels casos, i "decisiu", en el millor escenari. Mentre el partit continua mirant d’eixamplar l’espai "constitucionalista" a la caça de vots de Vox i a costa de l’eventual desaparició de Cs, el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, continua protagonitzant la campanya catalana i busca que diumenge el PP aconsegueixi "acreditar el centredreta català" amb una quarta posició que ara ocupa l’extrema dreta.

Així, el dirigent conservador va carregar contra el "sanchisme" i el "separatisme", i va assegurar que "el Govern no es decidirà a Catalunya, sinó que es decidirà al Congrés, entre Sánchez i els separatistes", com a rèplica a les paraules del candidat socialista, Salvador Illa. Feijóo va defensar que Sánchez "necessita el procés per ser president d’Espanya i "els separatistes" a ell, per "continuar manipulant Catalunya".

I va apuntar a Illa, i li va retreure que no hagi aclarit en campanya amb qui vol governar. "Fins diumenge" diu una cosa i "dilluns en dirà una altra", va remarcar, de manera que va suggerir els catalans que "no han d’elegir entre Junts, ERC o PSC", perquè "són el mateix amb diferents marques".

La seva formació, va asseverar Feijóo, es presenta com el "vot constitucionalista" i "reformista", que ofereix un "full de ruta" basat "en la baixada d’impostos, l’ampliació de llibertats i la millora dels serveis". En aquest sentit, va convidar els catalans a anar a les urnes: "Sempre val la pena votar".

A la caça del votant de Cs i Vox

Si aquests últims dies l’estratègia dels populars ha sigut endurir el seu discurs contra la immigració il·legal –que han relacionat amb l’ocupació–, en un intent de reclutar possibles votants a la seva dreta, ahir l’objectiu va ser esgarrapar vots a l’electorat del centredreta i seduir els que dubtin entre la papereta dels taronges i la seva.

Notícies relacionades

Fernández no sol referir-se a Cs en els seus discursos i defuig parlar dels seus contrincants directes a les enquestes perquè manté que els seus rivals són els independentistes i els seus amics", en al·lusió al PSC. Però ahir ho va fer i, després de reconèixer que Cs va aconseguir el 2017 una victòria "històrica" que "va generar il·lusió a l’univers constitucionalista", va recordar que "es va truncar" amb la fuga de dirigents a Madrid, en al·lusió a Inés Arrimadas i Albert Rivera.

En aquest context, Fernández es va presentar com la "tercera força" que planta cara al "nacionalisme obligatori a Catalunya", i va considerar que el primer intent, abans que Cs, el va fer l’expresident socialista Pasqual Maragall.