Illa mira de tornar a centrar la campanya en la gestió

El candidat socialista intenta girar full a la convulsió creada per la carta de Sánchez

Illa mira de tornar a centrar la campanya en la gestió

SARA GONZÁLEZ

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

No hi va haver vídeo ni banda sonora emotiva, no hi va haver ni una sola foto del president del Govern flanquejant la intervenció del candidat, que aquesta vegada amb prou feines va esmentar el seu nom en el míting. El PSC mira de girar full a la convulsió provocada pel conat de dimissió de Pedro Sánchez, deixar enrere cinc dies de muntanya russa emocional per tornar al seny que enarbora Salvador Illa i recuperar el leitmotiv amb què confeccionava la campanya abans de la carta que la va posar potes enlaire: el de la gestió per acabar amb més d’una dècada de governs independentistes.

Així que aquesta vegada, al gran feu de l’Hospitalet de Llobregat, tot es va resoldre amb una breu ovació per la continuïtat del cap de la Moncloa que van demanar a l’inici de l’acte l’alcaldessa Núria Marín i el diputat David Pérez. Illa no va parlar de Sánchez més que per referir-se a l’Espanya "plural i diversa" que encapçala i per recordar que el projecte socialista "és col·lectiu". Una sola vegada va pronunciar el seu nom, mentre que va eludir qualsevol menció al lawfare, a les reformes del poder judicial o a la "màquina del fang".

Tot el focus

Notícies relacionades

Després de conèixer que Sánchez no dimitia, ja va esquivar concretar propostes per a la "regeneració democràtica" i va deixar clar que, per ell, "el problema no són els jutges". Perquè aquest no és el marc en què el PSC s’ha sustentat per liderar les enquestes a Catalunya. Tot això, sabent que demà la mera presència del també líder del PSOE en el míting de Sant Boi de Llobregat acapararà tot el focus.

Illa vol tornar a les seves coordenades. Les de reivindicar que aquestes eleccions van de la governabilitat, d’obrir una "nova etapa" amb la millora dels serveis públics en l’epicentre. Després d’ell, imatges del Palau de la Generalitat, del Parlament, dels Mossos, de comerços o treballadors industrials. La consigna és clara: cal reprendre el fil de "les coses de menjar", de tenir infraestructures per fer front a la sequera, de reformar la sanitat i l’educació, d’ampliar l’aeroport del Prat i culminar el quart cinturó. En definitiva, de centrar-se en el marc de l’Estatut.