Dos ‘nous’ de pes

Dobvyk-Sörloth, duel pel Pitxitxi

El davanter del Girona lidera la taula amb 20 gols i està amenaçat ara pel ‘nou’ del Vila-real, que en porta 19. Aquesta nit es veuran les cares a Montilivi en la 36a jornada de Lliga.

Dobvyk-Sörloth, duel pel Pitxitxi

M. L.

2
Es llegeix en minuts
M. L.

Són semblants, però diferents. Semblants en moltíssimes coses (nous alts, corpulents, barats, arribats a la Lliga sense fastos ni propaganda) i, alhora, diferents tot i que el seu joc tingui molt en comú. I es trobaran a Montilivi aquesta nit (22.00 hores Movistar LaLiga) en el duel que disputaran el Girona i el Vila-real.

Artem Dovbyk ha marcat 20 gols (19 dins de l’àrea) i Alexander Sörloth en porta 19, tots en aquesta zona de 16,5 metres on l’espai no existeix i els defenses s’amunteguen per protegir els seus porters. El nou ucraïnès va costar al Girona 7,7 milions fa 10 mesos, però en el seu primer any a Espanya el seu valor de mercat s’ha disparat per sobre dels 30.

"Han tocat molts jugadors nostres, són molt bons. M’agradaria que seguissin tots, tot i que és impossible perquè hi haurà molts canvis", va dir ahir Míchel, el tècnic del Girona, sobre el suposat interès del Barça per Dovbyk.

A Montilivi es reuneixen avui els dos nous que estan dominant la Lliga espanyola. Jugadors alts (mesura 1,89 l’ucraïnès; 1,95, el noruec) d’evident perfil baix que s’han apropiat d’un escenari que dominaven les estrelles del Barça i el Madrid. Lewandowski, amb 23, encara ostenta aquest ceptre. Benzema, amb 25, es va emportar el de la temporada 21-22 quan Messi, que en portava cinc de consecutius, va marxar a París. Luis Suárez va ser l’únic agosarat que es va colar en el duel (40 gols en la 15-16) entre Leo (vuit trofeus de màxim golejador) i Cristiano (tres).

L’ucraïnès ha desmentit les teories, de vegades complexes, en ocasions absurdes, sobre l’encaix en el futbol espanyol. Va arribar i es va posar a fer gols, assistit per la màgia de Savinho, la classe de Tsygankov o les conduccions amb centrada final de Yan Couto.

Notícies relacionades

A Sörloth no li ha sigut tan senzill incrustar-se en el Vila-real, malgrat que havia après de la Lliga com a cedit per la Reial Societat. No fa gaire –al febrer–, i després d’un horrible partit contra el Cadis (0-0), Marcelino, l’entrenador del Vila-real, va alçar la veu per explicar la decisió de treure el noruec en el descans. "Ha tingut 45 minuts i no ha rematat a porteria. Ha tingut prou temps per haver-ho fet. Si no ho fa, l’entrenador pren decisions. ¿Esperar? Cal guanyar-s’ho al camp", va precisar el tècnic asturià, que després li va donar una altra oportunitat contra l’Alabès (71 minuts i tampoc va marcar), per la qual cosa el va enviar a la suplència davant el Getafe.

El noruec va despertar de manera espectacular. Ha sumat 11 gols en les 10 últimes jornades, amb un triplet al Granada, doblet al Rayo i en la passada jornada al Sevilla, tots dos amb el cap, l’últim en el temps de descompte.

Temes:

Futbol