Feijóo acusa Sánchez de manifestar un «tic autoritari»

El líder del PP insisteix a desmantellar la xarxa de delegacions estrangeres de la Generalitat per costejar una rebaixa d’impostos

Feijóo acusa Sánchez de manifestar un «tic autoritari»

EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, va acusar el president del Govern, Pedro Sánchez, de manifestar un «tic autoritari» inèdit «des de Franco» amb el seu anunci de possible dimissió davant la investigació judicial oberta contra la seva dona. «Si vostè vol anar-se’n, vagi-se’n, no hi ha cap problema. Si, total, té dues possibilitats: o se’n va ara o el farem anar-se’n a les urnes, amb més diferència que el juliol del 2023», va declarar el líder de l’oposició en un acte electoral a Ulldecona (Montsià), segons va recollir l’agència Efe.

Previamente, el dirigent popular havia comparegut des de Tortosa junt amb el candidat del PP a la Generalitat, Alejandro Fernández, des d’on també va acusar Sánchez de «dimitir de la democràcia». Feijóo va equiparar l’expresident del Govern i candidat de Junts a les eleccions catalanes, Carles Puigdemont, amb Sánchez i els va acusar de desatendre els «problemes reals» dels ciutadans, ja que estan centrats en els seus «problemes personals».

Puigdemont

«Un amenaça de tornar i l’altre amenaça d’anar-se’n», va afirmar en un míting a Tortosa. Segons Feijóo, els «problemes reals» de la ciutadania són les «ocupacions de vivendes», l’«increment de la criminalitat», l’agument dels impostos i un «mediocre o mal funcionament dels serveis públics», va dir. «Aquí [a Catalunya] es coneix bé el problema del senyor Puigdemont amb la justícia i ara ja al Govern de la nació es coneix bé el problema del senyor Sánchez amb els presumptes casos de corrupció que afecten el seu partit, el seu Govern i el seu entorn», va insistir.

Notícies relacionades

El líder de l’oposició va carregar des de les Terres de l’Ebre contra la decisió de Sánchez de suspendre la seva agenda fins demà i meditar la renúncia o no al càrrec després de la investigació judicial iniciada contra la seva dona, arran de la denúncia del sindicat ultradretà Manos Limpias. Denúncia que els mateixos impulsors han reconegut que podria estar basada en informacions periodístiques falses. «Quan s’ataca els jutges o els periodistes s’està dimitint de la democràcia. Espanya no té un problema; qui té un problema és el senyor Sánchez», va reiterar el conservador.

«El projecte del PP és parlar dels catalans, menys de la Generalitat i més de Catalunya», va afirmar. «Al meu partit no hi tenim polítics messiànics, l’únic objectiu dels quals és mirar-se el melic mentre els ciutadans han de resoldre sols els seus problemes», va afegir. El PP proposa una rebaixa generalitzada d’impostos per als catalans, costejada a través del desmantellament de la xarxa de delegacions a l’estranger de la Generalitat. «Els catalans són els ciutadans espanyols que més impostos autonòmics paguen», va afirmar. Les mesures que proposa el PP, que promet suprimir l’impost de successions i el de patrimoni i rebaixar els trams de l’IRPF que recapta la Generalitat, ja les aplica la Comunitat de Madrid, governada per Isabel Díaz Ayuso, i que convergeixen en diversos punts amb el programa de Junts.

Temes:

Govern Ciutadans