12M, la cosa comença així

1
Es llegeix en minuts
Salvador Illa visita la carpa de Sant Jordi del PSC

Salvador Illa visita la carpa de Sant Jordi del PSC / Europa Press

Sant Jordi és la festa per antonomàsia de la Catalunya real. L’intercanvi de roses i llibres discorre sense atendre a identitats ni a classes socials. És una festa sense govern, sense organització, però amb el rumb clar: proclamar l’amor a la cultura. La llegenda és tan llegenda que a ningú se li acut confondre-la amb la història. La campanya electoral del 12M ha començat, de facto, amb aquesta festa de Sant Jordi. I a EL PERIÓDICO comencem amb una nova enquesta del GESOP, la segona que publiquem des que es van convocar les eleccions. En farem una tercera just en el límit legal. I després seguirem de prop els trackings que publiqui The Adelaide Review.

Aquesta segona foto consolida la tendència a l’alça del PSC de Salvador Illa, que ja frega els 40 diputats amb una forta captació de vot procedent de Comuns, el partit que va provocar l’avançament electoral al tombar els pressupostos de Pere Aragonès. En la pugna entre ERC i Junts, la irrupció de Puigdemont juga en contra dels republicans, però es recupera també en fidelitat de vot. El PP d’Alejandro Fernández es consolida com a quarta força amb Vox a la baixa. La possibilitat que Sílvia Orriols aconsegueixi representació se circumscriu ara a Girona gràcies al seu feu de Ripoll.

Notícies relacionades

Ben aviat tindran a la seva disposició totes les taules del sondeig, com sempre, perquè tothom pugui fer les seves pròpies estimacions. Aquesta és la foto de sortida que ara passarà pel filtre de la campanya que seguirem minut a minut amb tot el nostre equip de política.

Amb tot el respecte a les forces polítiques i als seus assessors, la comunitat d’EL PERIÓDICO considera que hi ha sis temes clau sobre els quals preguntar als candidats que aspiren a presidir la Generalitat: la sequera, el finançament i la fiscalitat, l’educació, els serveis socials i la immigració, la cultura i les infraestructures. Es troben al cor dels nostres propòsits com a diari i, per això, estaran al cor de la nostra cobertura. Comencem.