Feijóo insta Sánchez a firmar davant de notari que no pactarà amb Bildu

El president del PP denuncia el "cinisme" del PSOE i li reclama trencar amb els independentistes bascos en totes les institucions

Alberto Núñez Feijóo, este miércoles en Girona.

Alberto Núñez Feijóo, este miércoles en Girona. / Tarek / PP

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

La reticència del candidat d’EH Bildu, Pello Otxandiano, a qualificar ETA com a grup terrorista continua marcant la campanya de les eleccions basques de diumenge vinent. Després de veure com el Partit Socialista d’Euskadi (PSE) i la portaveu de l’Executiu central, Pilar Alegría, qualificaven de "covard" EH Bildu, Alberto Núñez Feijóo, líder del PP, va sortir ahir a denunciar el "cinisme" dels socialistes. El cap de l’oposició va recordar que els cinc diputats d’EH Bildu al Congrés són aliats habituals de Pedro Sánchez en les votacions i van ser clau en la seva investidura. "Si haguessin votat en contra, Sánchez no hauria sigut president del Govern d’Espanya. La presidència del Govern central és la que EH Bildu ha decidit i el PSOE ha pactat amb EH Bildu el Govern d’Espanya, ha pactat amb Bildu el Govern de Navarra i recentment el de Pamplona", va recordar el líder popular.

Notícies relacionades

En un míting a Girona, Feijóo va reclamar a Sánchez que "trenqui" ja "les coalicions" d’EH Bildu en totes les institucions i es comprometi a no tornar a pactar amb els abertzales. "L’esperem en qualsevol notari els pròxims dies per comprometre que no tornarem a pactar amb Bildu en cap institució tret que Bildu condemni i col·labori en l’esclariment dels assassinats en què encara no es coneix l’autor", va proposar al president del Govern.

Feijóo també va aprofitar per llançar una pulla al PNB, amb qui el PP competeix per un espai del seu electorat.