Denúncia per delicte fiscal

García Ortiz es responsabilitza de la filtració del cas del nòvio d’Ayuso

El fiscal general admet que va ser informat de la nota i defensa els membres del seu equip que investiguen González Amador

García Ortiz es responsabilitza de la filtració del cas del nòvio d’Ayuso

ángeles VÁZQUEZ

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, va aprofitar un acte de presa de possessió de membres de la carrera per sortir a defensar amb contundència la fiscal en cap de Madrid, Pilar Rodríguez, i el fiscal que va firmar la denúncia per delicte fiscal i falsedat en document mercantil contra Alberto González Amador, parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, pels atacs patits des de fa un mes per una nota en la qual s’informava els mitjans sobre el procediment.

Notícies relacionades

"Com a fiscal general de l’Estat, estava informat dels esdeveniments i de la publicació d’un comunicat que es limitava a desmentir, amb fets cronològicament sistematitzats, informacions fal·laces i interessades prèviament publicades per alguns mitjans. Per tant, assumeixo la responsabilitat última d’aquesta nota de premsa", va afirmar, en relació amb el comunicat que el 14 de març va emetre la Fiscalia de Madrid i que ha suposat diverses querelles tant a la fiscal en cap madrilenya com al fiscal del cas.

"No toleraré que cap fiscal hagi de suportar les conseqüències del funcionament transparent de la nostra institució. No penso consentir que la fiscal en cap de Madrid o el fiscal encarregat del cas siguin pertorbats per exercitar l’acció penal davant la possible comissió de fets de naturalesa delictiva", va assegurar García Ortiz, que no s’havia pronunciat encara públicament en relació amb la polèmica que ha envoltat la denúncia del Ministeri Públic.