"Ja n’hi ha prou, d’atiar divisions", diu Illa sobre el referèndum

El líder del PSC avisa que l’actual confrontació política pot portar la "paràlisi" després de les eleccions del 12 de maig

Salvador Illa, ahir a Igualada. | ERIC RENOM / LA PRESSE

Salvador Illa, ahir a Igualada. | ERIC RENOM / LA PRESSE

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

El líder i candidat del PSC, Salvador Illa, continua replicant l’essència del missatge que va traslladar dijous passat en la conferència per explicar el seu projecte per a Catalunya si és escollit president. Ahir, des d’Igualada, va demanar que es posi el focus de les eleccions del 12 de maig en la priorització dels serveis públics i no en el conflicte territorial. "Ja n’hi ha prou, d’atiar les divisions en la societat catalana", va etzibar amb referència al referèndum que defensen els independentistes. El dirigent va advertir del risc de bloqueig si es mantenen els vetos creuats d’ERC i Junts a pactar amb els socialistes.

Amb l’amnistia concedida –va posar èmfasi–, és el moment de "girar full" a totes aquelles propostes que, segons el seu parer, són "divisives". "Posarem l’accent en el substrat comú que ens uneix", va insistir, a més de prometre que, si arriba al Govern, la seva agenda se centrarà en la sequera –per exemple, amb un decret òmnibus perquè s’inverteixin 3.500 milions per combatre l’escassetat d’aigua–, l’educació, la sanitat i les energies renovables.

Notícies relacionades

Ni vetos ni paràlisi

De nou, va reiterar que ell no posa vetos ni als acords amb ERC ni amb Junts. Tot i que sí que aquesta setmana ha demanat a tots els partits "claredat" perquè explicitin que no es pactarà amb l’extrema dreta de Vox o d’Aliança Catalana. El líder del PSC va demanar ahir als independentistes "actitud de col·laboració" i no de "confrontació" pensant en el dia després del 12 de maig. "La confrontació ens porta a la paràlisi", va advertir.

Temes:

Eleccions PSC PSC