Congrés

El PSOE citaràAyuso, però no el seu nòvio, en la comissió de mascaretes

Isabel Díaz Ayuso

Isabel Díaz Ayuso / FERNANDO SÁNCHEZ / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Els últims dies s’han convertit en un encreuament constant de citacions entre el PP i el PSOE. Els populars ja han posat en marxa la comissió d’investigació al Senat del cas Koldo i el mateix Koldo García i Salvador Illa seran dels primers a desfilar per la Cambra alta. Ahir, els socialistes van respondre amb la seva llista per a la comissió que investiga la compra de mascaretes al Congrés i en la qual inclouen la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i diversos dirigents populars. No obstant, en la llista no hi ha el nom d’Alberto Núñez Feijóo ni el de la parella d’Ayuso, Alberto González Amador, de la mateixa manera que el PP no va citar al Senat ni Pedro Sánchez ni Begoña Gómez, la seva dona.

Notícies relacionades

Amb el PP intentant convertir la comissió del Congrés en una investigació sobre els negocis de Gómez, malgrat que no tenen relació amb la compra de mascaretes, el PSOE impulsa una llista que inclou noms per aclarir la trama Koldo, que els afecta directament, però tenen clar que buscaran posar a la palestra altres casos. Així, han escollit gairebé una desena de dirigents del PP, alguns d’ells pròxims a Díaz Ayuso: el seu cap de gabinet, Miguel Ángel Rodríguez; el que va ser el seu conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero; o el secretari general del PP de Madrid, Alfonso Serrano.

Però el PP vol una peça de caça major i aquesta és Gómez. I malgrat que ja van rebre un avís dels lletrats de les Corts Generals que les seves intencions excedien l’objecte de les indagacions i que ells mateixos no eren capaços de relacionar Gómez amb el cas Koldo o l’adquisició de mascaretes, en la llista de compareixents del Senat van sumar ahir una desena de nous noms, entre els quals el de l’exministra d’Economia Nadia Calviño i l’exministra d’Indústria Reyes Maroto per estar "vinculats a assumptes amb la dona del president del Govern".