Puigdemont fitxa l’empresària Anna Navarro

El cap de llista de Junts per al 12M situa com a número dos una especialista en el sector tecnològic

Puigdemont fitxa l’empresària Anna Navarro

FIDEL MASREAL

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

L’expresident i cap de llista de Junts a les eleccions catalanes del 12M, Carles Puigdemont, ha incorporat com a número dos de la seva llista electoral l’empresària Anna Navarro, especialitzada en el sector tecnològic i que ha treballat com a directiva en diverses companyies dels Estats Units i a Catalunya. Navarro va rebre el 2021 la Creu de Sant Jordi i també guardons com a directiva influent en el seu sector. Puigdemont ha elogiat el seu perfil pel seu caràcter emprenedor.

D’aquesta manera Puigdemont reforça un dels eixos de la seva campanya, a més de l’independentista, consistent a prometre una millor gestió governamental en cas d’accedir al Govern, davant l’actual "resignació", en paraules del mateix dirigent de Junts en un missatge en vídeo emès ahir. "Hem de començar perquè el Govern del nostre país sigui ambiciós, competent i tingui capacitat de relacionar-se directament amb el món", va afirmar.

Els que coneixen la manera de treballar de Puigdemont i l’actual dinàmica interna de Junts per Catalunya confirmen que la confecció de la llista per part de l’expresident respondrà a un equilibri entre fitxatges de persones de la societat civil junt amb fidels al partit, persones de l’organització. De fet el mateix Puigdemont afirma que ja existeix "un grup d’homes i dones" que s’estan "comprometent" en la llista que presentarà dissabte vinent.

Notícies relacionades

Impactes mediàtics

L’estil de Puigdemont a l’hora de fitxar ha sigut sempre fidel a la voluntat de llançar impactes mediàtics amb persones de sectors aliens a la política. Ho ha fet, entre d’altres, amb Míriam Nogueras, la veu del partit al Congrés, i amb altres figures que el 2017 va col·locar a la llista de Junts per Catalunya quan tot això era un (precari) equilibri entre la postconvergència i les figures alienes als partits, com la mateixa presidenta de Junts, Laura Borràs. Altres persones del món de l’esport, o l’empresa, han format i formen part del partit amb o sense carnet.