Vilagrà repeteix com a número dos en la llista electoral d’ERC

La vicepresidenta del Govern en funcions tornarà a fer tàndem amb Aragonès en les eleccions al Parlament

Vilagrà repeteix com a número dos en la llista electoral d’ERC

S. G.

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Sense sorpreses en la llista d’ERC. La vicepresidenta del Govern en funcions, Laura Vilagrà, tornarà a ser la número dos de Pere Aragonès en les eleccions catalanes del 12 de maig. Els republicans han apostat per una capçalera de candidatura de continuïtat i han escollit la que ha sigut la mà dreta del president durant aquesta legislatura a la Generalitat perquè torni a fer tàndem amb ell, segons va avançar l’ACN i va confirmar EL PERIÓDICO. Dilluns, els republicans van escollir també ja les seves candidates per Lleida, Tarragona i Girona: Marta Vilalta, Raquel Sans, totes dues diputades fins ara al Parlament i portaveus del partit, i Laia Cañigueral, que es presenta per primera vegada.

El partit d’Oriol Junqueras va apostar en les eleccions del 2021 per la incorporació de Vilagrà com a número dos, exalcaldessa de Santpedor durant 13 anys i, per tant, bregada en la gestió municipal.

Notícies relacionades

Ascendida

Llavors era una dirigent desconeguda pel gran públic, però que tenia la confiança orgànica del partit. Durant el govern d’Aragonès com a president i especialment des de la sortida de Junts de l’Executiu, s’ha anat consolidant en el segon escalafó de la cadena de comandament, i al gener va ser ascendida de consellera de la Presidència a vicepresidenta. Sobre ella han recaigut negociacions determinants, com les que han tingut lloc amb el Govern per a l’amnistia, la derogació de la sedició, la investidura de Pedro Sánchez o el traspàs de Rodalies.

Temes:

Govern