Sánchez identifica l’aspirant amb el passat

Sánchez identifica l’aspirant amb el passat

Eduardo Parra - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +
Paloma Esteban

Hores abans que Puigdemont oficialitzés la seva candidatura a les eleccions catalanes, Pedro Sánchez va identificar l’expresident amb un passat, el del procés independentista, que s’ha de superar. Un triomf de Puigdemont en els comicis allunyaria la "normalització política" a Catalunya, va argumentar el cap de l’Executiu. Segons el seu parer, l’única opció que garanteix aquest objectiu és la que representa Salvador Illa, líder del PSC, que va primer a les enquestes davant una convocatòria atapeïda d’incògnites.

Notícies relacionades

"Veiem aquestes eleccions a Catalunya com una oportunitat d’obrir un nou escenari que miri més al futur i no tant a l’any 2017. Crec que la gran lliçó d’aquesta dècada perduda passa perquè tots siguem conscients que Catalunya dividida no avança. Per aconseguir-ho cal un projecte integrador, que sense retrets, rancors i ressentiments aposti per la convivència," va remarcar Sánchez.

Per la seva banda, Feijóo va assegurar que "la campanya catalana transcorrerà absolutament fora dels paràmetres europeus i de les democràcies occidentals amb un candidat que és una persona amb qüestions judicials molt greus pendents".