Denúncia per frau fiscal

Xoc entre fiscals per la difusió de dades del nòvio d’Ayuso

González Amador es querellarà contra Montero per revelació de secrets

Xoc entre fiscals per la difusió de dades del nòvio d’Ayuso

CRISTINA GALLARDO ELENA MARÍN

1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo
Elena Marín

La nota remesa dijous per la Fiscalia Provincial de Madrid, que recollia l’oferiment d’un pacte per part de la defensa d’Alberto González Amador, parella de la presidenta Isabel Díaz Ayuso, per evitar el judici i rebaixar la pena després de ser denunciat per un frau fiscal de 350.000 euros, ha causat tot un incendi en el si del Ministeri Públic. També crítiques des de les associacions de fiscals i el Col·legi de l’Advocacia de Madrid, per afectació al dret de defensa. La Fiscalia General de l’Estat, al front de la qual hi ha Álvaro García, apunta a la fiscal provincial, Pilar Rodríguez, com a responsable de la difusió de l’escrit.

Així ho van assenyalar a aquest diari fonts de la Fiscalia General, que afegeixen que les explicacions donades són les que va voler treure la Fiscalia Provincial de Madrid "en defensa del fiscal, la Fiscalia de Delictes Econòmics i de tota la institució". Segons les mateixes fonts, el degà dels advocats de Madrid, Eugenio Ribón, va manifestar el seu malestar pel contingut de la nota dijous a la nit, mitjançant una trucada a Rodríguez.

Arran d’aquesta trucada es va produir una reunió ahir, a la seu de la fiscalia, a la qual van acudir el fiscal general, el degà dels advocats, Pilar Rodríguez i també la presidenta del Consell General de l’Advocacia Espanyola, Victoria Ortega. Durant el curs de la trobada es van donar les explicacions pertinents i la mateixa Rodríguez es va atribuir la responsabilitat de l’emissió de la nota de premsa, segons assenyalen les mateixes fonts. El contingut d’aquesta trobada no està confirmat, no obstant, pel mateix col·legi, que al·lega que s’ha sol·licitat sigil sobre aquests contactes.

Notícies relacionades

Querella

Per la seva banda, l’empresari Alberto González Amador, parella de Díaz Ayuso, prepara una querella contra la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, i contra l’Agència Tributària per revelació de secrets en relació amb la seva situació fiscal i patrimonial. També contra la Fiscalia de Madrid, per difondre un comunicat que incloïa dades del correu electrònic en el qual la seva defensa reconeix els delictes que se li imputen per impagament de 350.000 euros en l’impost de societats, dirigit a aconseguir un pacte que eviti el judici i rebaixi les condemnes.