La Fiscalia va arxivar la denúncia del PP a l’empresa que va fitxar la parella d’Ayuso

La presidenta de la Comunitat de Madrid acusa Sánchez de voler destruir-la / "És Hisenda qui li deu 600.000 euros", afirma la dirigent popular sobre González Amador

La Fiscalia va arxivar la denúncia del PP a l’empresa que va fitxar la parella d’Ayuso

ELENA MARÍN

4
Es llegeix en minuts
Elena Marín

Entre els 13 assumptes que el PP de Madrid va denunciar davant la Fiscalia per suposades irregularitats en contractes d’emergència relacionats amb la covid-19 se’n troba un de referit a l’empresa FSC Select Products, la companyia per a la qual Alberto Gonzalez Amador, nòvio d’Isabel Díaz Ayuso, va realitzar treballs d’intermediari i va cobrar importants comissions. Però Anticorrupció va arxivar les diligències obertes per aquest contracte i l’únic cas que va tirar endavant entre totes aquelles denúncies va ser el que avui es coneix com a cas Koldo.

A la Comunitat de Madrid van recordar ahir aquest fet a tall d’argument defensiu al conèixer-se el suposat cas de frau fiscal de la parella de la presidenta madrilenya, malgrat que un cas no tingui res a veure amb l’altre. L’assumpte per què la Fiscalia va presentar una denúncia el passat 5 de març contra la parella d’Ayuso està relacionat amb un suposat cas de factures falses que van servir per reduir la tributació de les empreses vinculades a González Amador, no per les comissions que va poder cobrar al treballar per a una empresa que va contractar amb l’Administració. Segons l’informe d’Hisenda recollit en la denúncia, la parella d’Ayuso va cometre frau fiscal entre 2020 i 2021 i la suma va pujar a 350.951 euros en aquells dos anys.

El PP va denunciar aquesta empresa per quatre contractes diferents amb el Ministeri de Sanitat per al subministrament fonamentalment de mascaretes quirúrgiques o de protecció per un valor total de 263.126.600 euros, IVA inclòs, segons consta en l’escrit presentat el 10 de març del 2022. En el text, el PP qüestionava que l’empresa hagués rebut "adjudicacions per un valor 275 vegades superior a la seva facturació" i superior també "al seu capital social, declarant no tenir treballadors en els exercicis anteriors". A això hi va sumar que l’"activitat social" de la companyia, dedicada fins aleshores a oferir "serveis de fabricació de productes de màrqueting per al sector de begudes alcohòliques", no semblava tenir "relació directa amb l’objecte del contracte".

"Víctima d’una persecució"

La dirigent madrilenya es va declarar ahir víctima d’una persecució: "Ara li toca al nòvio", va dir recordant tots els casos de familiars o persones properes que han tingut problemes amb el fisc o contractes de la seva Administració. I també va apuntar a Moncloa com a responsable que aquest cas es fes públic, limitant-se a dir que "aquí no hi ha hagut res de xarxes ni de trames", però que des del Govern de Sánchez s’està "demanant generar una trama on hi ha una inspecció a un ciutadà". És a dir, que no va negar tampoc que la seva parella estigui sent investigada.

Díaz Ayuso va acusar Pedro Sánchez de buscar el seu final polític: "Busca destruir-me quan l’únic destruït és ell". En una roda de premsa i després d’escoltar la petició de dimissió en boca de Sánchez al Congrés va defensar la seva parella i va capgirar totalment l’argument de les acusacions de la Fiscalia. "És fals que ell degui diners a Hisenda –va assenyalar–, és Hisenda que li deu gairebé 600.000 euros a ell".

"És un ciutadà particular que està sent assetjat per tot el poder de l’Estat" només per ser la seva parella, es va queixar Ayuso, defensant que "no hi ha cap trama ni societats pantalla", que és una inspecció "exagerada" i que tot és un intent de Sánchez per "intentar tapar" un "escàndol" que considera doble: "la llei més corrupta que s’aprova demà" al Congrés, amb referència a la Llei d’Amnistia, i la trama del cas Koldo que ha vinculat diversos membres actuals i passats del Govern.

Notícies relacionades

Els gairebé 600.000 euros que en dues ocasions va dir que Hisenda ha de pagar a la seva parella es justifiquen, van explicar des de la Comunitat de Madrid, per haver abonat ja la quantitat reclamada pel fisc. "Els 350.000 euros ja es van pagar", puntualitzen, i assenyalen, en línia amb el que va dir Ayuso, que la quantitat que ell reclama es deuen als diners que Hisenda li deu una vegada regularitzada la seva situació més els "interessos" generats per aquesta quantitat.

El secretari general dels socialistes madrilenys, Juan Lobato, es va afegir als atacs de Sánchez, però a la xarxa social X i amb altres paraules. "Si Ayuso no respon la pregunta de si sap o no les coses greus que passen al seu voltant, no està habilitada per presidir Madrid i gestionar 25.000 milions de tots els madrilenys –va apuntar–. O no ho sabia. La qual cosa és dolenta. O sí que ho sabia i no va dir ni va fer res. La qual cosa és molt greu", hi va afegir.